Trei grasimi vegetale care te ajuta sa slabesti

Joi, 29 Iulie 2010, ora 07:36
12963 citiri
Trei grasimi vegetale care te ajuta sa slabesti

Cele mai multe dintre grasimile vegetale, de tipul uleiul de floarea soarelui, porumb si de masline, sunt descompuse in acizi grasi care raman in circulatie si care, ulterior, se adauga depozitelor adipoase. Exista insa trei categori de grasimi vegetale, sub forma de ulei sau unt, care fac exceptie.

Cele trei grasimi sunt: uleiul de nuca de cocos, uleiul Enova (un amestec in proportii speciale de ulei de soia si ulei de rapita) si untul si uleiul de nuca si alune. Real beauty , descrie care sunt proprietatile acestora.

Uleiul de nuca de cocos - este bogat intr-un tip de grasime care se gaseste foarte rar in alte produse alimentare, respectiv trigliceride cu lant mediu. Aceste trigliceride ajung direct in ficat unde sunt complet metabolizate si transformate in energie, fara a se mai adauga depozitelor adipoase. Mai mult, arderea acestui tip de trigliceride se face cu un consum mare de energie astfel ca aportul caloric este negativ, acest tip de ulei determinand pierderea in greutate.

Uleiul de nuca de cocos se foloseste ca oricare alta grasime, intins pe painea prajita in loc de unt, adaugat in mancare sau in salate. Ulei de nuca de cocos nu trebuie prajit.

Uleiul Enova - este un amestec de ulei de soia si ulei de rapita, ce contine doar doi acizi grasi, spre deosebire de uleiurile vegetale din alte categorii, care au trei acizi grasi. Actioneaza aproximativ la fel ca uleiul de nuca de cocos si se arde complet in ficat. Uleiul Enova poate fi folosit pentru prajit, soteuri, pentru copt, are un gust bun, neutru, chiar daca a fost tratat termic.

Untul si uleiul de nuca si alune - din aceasta categorie face parte uleiul de nuca, dar si untul de nuca si alune, precum si untul si uleiul de migdale. Cercetarile in domeniul nutritiei au relevat faptul ca persoanele care adauga aceste grasimi in alimentatie tind sa slabeasca mai usor decat cele care nu consuma constant astfel de grasimi vegetale.

Cel mai bun exemplu este faptul ca, in urma unor teste, s-a dovedit ca rata arderilor interne creste cu 11% in cazul persoanelor care au inclus uleiul de nuca si nucile in dieta zilnica, timp de 19 saptamani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#viata sanatoasa, #grasimi sanatoase, #grasimi vegetale , #metode slabire