Vrei sa slabesti? Poti manca bunatati, cu conditia sa stii ce alegi

Joi, 10 Mai 2012, ora 07:02
6179 citiri
Vrei sa slabesti? Poti manca bunatati, cu conditia sa stii ce alegi

Fara nicio indoiala cea mai rea parte a unei diete este ca trebuie sa renunti la mai toate alimentele gustoase, care iti dau fiori de placere de fiecare data cand le gusti si cu care iti place sa te rasfeti in special seara, dupa o zi dificila.

Totusi, unele produse nu sunt doar extrem de gustoase, ci si indicate in diete, ajutand organismul sa arda si mai multe calorii decat in mod normal si mentinandu-ti energia. Cel mai bun exemplu ar fi ciocolata, care, consumata cu cap si atentie, se dovedeste benefica dupa cum au aratat mai multe studii recente, potrivit Daily Mail. Iata cu ce delicii iti poti potoli poftele cand esti la dieta:

Vinul rosu

Cercetatorii americani spun ca au identificat un compus in vinul rosu care te ajuta sa slabesti. El este numit piceatanol si ingreuneaza cresterea celulelor grase. Oameni de stiinta cred ca daca vor izola compusul vor putea obtine un medicament pentru obezitatate.

In mod normal ii ia 10 zile unei celule de grasime sa se dezvolte, iar, odata ce acest lucru se intampla, este greu de distrus prin dieta si exercitii fizice. Prin existenta piceatanolului in organism, aceasta nu ar mai ajunge la maturitate.

O jumatate de sticla de vin are in jur de 250 de calorii, asa ca din punct de vedere al acestora ai putea bea chiar si o sticla pe zi. Ai grija, insa, caci o cantitate asa de mare ti-ar face rau la sanatate.

Chilli

Cercetatorii de la Universitatea Laval din Canada au descoperit ca un compus continut de chilli creste capacitatea organismului de a arde grasimi si de a micsora apetitul. Aceasta este capsaicina, care da si acel gust puternic, iute. Aceasta este transformata in caldura, ceea ce implica arderea de calorii.

Studiile au aratat ca persoanele care au obiceiul sa manance iute consuma mai putine alimente decat restul. De exemplu, daca mananci iute la micul dejun, pranzul tau va fi considerabil mai mic.

Nucile

Persoanele care au mereu la ele o mana de nuci ca gustare se ingrasa mai putin decat cele care nu au acest obicei, dupa cum dovedeste si un studiu al Universitatii Purdue din Indiana. Atunci cand 15 persoane cu greutate normala au adaugat cate 500 de calorii pe zi luate din nuci, au consumat mai putine alimente la mesele principale, crescandu-si viteza metabolismului static cu 11 procente, ceea ce inseamna ca ardeau mai multe calorii chiar si atunci cand se odihneau.

Oamenii de stiinta de la Universitatea Barcelona spun ca nucile contin un hormon numit serotonina, care imbunatateste starea de spirit, scade apetitul si ajuta inima.

Uleiul de cocos

Uleiul de cocos si-a capatat o reputatie rea, ca fiind bogat in grasimi saturate. Expertii cred, totusi, ca grasimile continute de acesta, desi saturate, sunt altfel construite decat restul. Acestea constau in acizi grasi, in cea mai mare parte, acestia neinfluentand in mod negativ colesterolul si chiar scazand riscul bolilor de inima, caci ajuta la slabire si la arderea mai rapida a grasimilor.

Branza

Pentru persoanele care tin dieta perioade lungi de timp, fara indoiala unul dintre cele mai ravnite alimente este branza. Aceasta are un continut caloric destul de ridicat, de aproximativ 42 de calorii si 3,5 grame de grasimi pe o felie de 10 grame. Totusi, ea are capacitatea de a te ajuta sa scapi de grasime, in special cea de pe abdomen.

Aceasta contine proteine, dar si calciu, acestea incurajand organismul sa arda mai multe calorii si sa elimine grasimile. Indicata este mai ales branza feta, fiind mai slaba decat restul.

Ciocolata

Desi ciocolata abunda in calorii, cea neagra contine antioxdanti si alte elemente despre care cercetatorii spun ca ajuta la scaderea in greutate.

Un studiu realizat la Universitatea din California a aratat ca cei care consuma ciocolata neagra in mod regulat au mai multe sanse sa slabeasca sau sa se mentina fata de restul. Mai mult decat atat, sunt mai putin predispusi la boli de inima sau atac cerebral.

Ai grija, insa, la ciocolata cu mult zahar si lapte, caci aceasta isi pierde proprietatile benefice, avand si dezavantajul numarului mare de calorii. O ciocolata adevarata, sanatoasa, trebuie sa aiba cel putin 70% cacao. Cu cat este mai amara, cu atat va reduce mai mult apetitul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
#alimente slabire, #alimente accelerare metabolism, #alimente bune slabit, #alimente ardere calorii, #alimente arderi intense calorii, #alimente regim , #metode slabire