Ziare.com

Cat mai costa o nastere intr-o clinica privata?

de Carmen Negoescu
Vineri, 29 Aprilie 2011, ora 12:09

   

Cat mai costa o nastere intr-o clinica privata?
A aduce pe lume un copil intr-o clinica privata presupune un efort financiar considerabil. Speriate insa de conditiile din spitalele de stat, romancele opteaza tot mai mult pentru nasterea intr-un spital privat. Intr-o astfel de maternitate, costul unei nasteri poate ajunge pana la 13.000 de lei, insa si serviciile sunt pe masura.

Pentru acesti bani, maternitatile private ofera recoltarea de celule stem, sedinte de masaj pentru mamici si anumite analize.

Ziare.com a facut o analiza a preturilor celor mai renumite maternitati private din tara si a serviciilor oferite de acestea.

Maternitatea Regina Maria vine in intampinarea viitoarelor mamici cu pachete de servicii care corespund oricaror exigente.

La acest spital, o nastere naturala costa 7.500 de lei si include onorariul medicului, toate medicamentele si consumabilele necesare nasterii, mesele mamei, trusoul bebelusului si serviciile medicale de specialitate pentru asistarea nasterii pe cale naturala, potrivit site-ului oficial al clinicii.

Totodata, viitoarea mamica va beneficia in acest pret si de 3 zile de cazare intr-o rezerva dotata cu televizor, frigider, baie, consola de terapie, aer conditionat si solicitare asistenta 24/24.

In plus, se pun la dispozitie rezerve cu doua paturi, dintre care unul pentru insotitor. Insa aici va trebui sa achitati o suma suplimentara de 100 euro/noapte.

Tot acest pachet va acoperi si anumite analize pentru mama si copil, dar si vaccinurile pentru bebelus - vaccin antihepatita B, antituberculoza si vitamina K. In acest pret este inclusa si trusa pentru epidurala.

Daca optati pentru o cezariana, atunci veti scoate din buzunar 9.700 de lei, beneficiind de aceleasi servicii ca la o nastere naturala. Viitoarele mame cu dare de mana pot opta pentru nasterea in apa, care este la fel de costisitoare ca o cezariana - 9.700 de lei.

De mentionat ca in aceste costuri nu sunt asigurate procedurile pentru celulele stem, taxa de recoltare de celule stem fiind de 1.200 de lei.

Reprezentantii maternitatii Regina Maria spun ca preturile prezentate sunt valabile pentru pacientele care prezinta bilet de trimitere de la medicul de familie (valabil 30 de zile si eliberat inainte de nastere) sau medic specialist in contract cu CASMB si adeverinta de salariat (valabila 3 luni).

La Spitalul Euroclinic, o nastere naturala costa 7.500 de lei. Pentru acesti bani, spitalul ofera 3 zile cazare cu 3 mese pe zi, onorariile profesionale standard, anestezie epidurala, ingrijirile, medicamentele si consumabilele uzuale, training de ingrijire post-partum a mamei, training de ingrijire a nou nascutului.

Cele care opteaza pentru cezariana vor scoate din buzunar 9.700 de lei, cost ce presupune, printre altele, 3 zile de cazare, onorariul medicului, medicamente, vaccinul BCG si cel pentru Hepatita B, dar si consumabile uzuale pentru mama si copil pe timpul spitalizarii.

Pentru cazurile speciale, care necesita un alt tip de anestezie in timpul operatiei de cezariana, se adauga o taxa suplimentara de 560 de lei. In plus, pentru recoltarea de celule stem, pacientele trebuie sa dea o taxa suplimentara de 1.200 de lei.

Mamicile mai pretentioase se pot caza in camera VIP, insa si costurile cresc.

Cand se prezinta la spital, pentru a naste, viitoarea mamica trebuie sa aiba la ea doar buletinul si analizale medicale efectuate pe parcursul sarcinii.

Life Memorial Hospital vine in intampinarea viitoarelor mamici cu trei pachete de servicii medicale pentru nastere.

1. Pachetul Silver, al carui cost variaza in functie de tipul nasterii si in raport cu medicul care asigura nasterea, de la 7.000 de lei, si poate ajunge pana la 9.800 de lei. Pachetul include servicii precum:

- asistenta medicala la nastere sau cezariana
- realizarea unor investigatii
- realizarea unui consult preanestezic si a unui consult neonatal
- realizarea unor analize pentru bebelus: glicemie, hemoleucograma, grup RH, bilirubina, proteina C.

De asemenea, costul include manopera de recoltare a celulelor stem din cordonul ombilical, onorariul medicului, supravegherea nou-nascutului in conditii de ATI, in cadrul unei sectii de neonatologie, si vaccinurile BCG si ENGERIX, vitamina K. In acest pret, clinica asigura 3 nopti de spitalizare.

Atentie insa, in caz de gemeni, costul pachetului creste cu 30%.

2. Pachetul Gold are un cost cuprins intre 9.200 (daca medicul este intern) si 11.000 de lei (daca medicul este colaborator).

In plus fata de pachetul prezentat mai sus, Pachetul Gold mai include:

- sedinte de masaj de recuperare, realizate in timpul perioadei de internare
- o persoana dedicata care realizeaza training de alaptare, alimentatie nou-nascut, alimentatie si ingrijire specifice lauzei, ingrijire specifica copilului
- la externare se asigura o consultatie gratuita in prima luna de la nastere de catre un medic pediatru al Medlife, in oricare din Hiperclinicile Medlife.

3. Pachetul Diamond are tarife cuprinse intre 11.000 - 13.000 de lei.

Pachetul include, in plus fata de celelate doua prezentate mai sus, urmatoarele servicii:

- rezerve de lux, care permit prezenta alaturi de lauza a unui membru al familiei, acces la Internet, acces la stuward ( meniu variabil, ziare, reviste la cerere), asistenta dedicata
- la externare se asigura o consultatie gratuita la domiciliu, in prima luna de la nastere de catre un medic pediatru al Life Memorial Hospital
- la terminarea perioadei de lauzie, se ofera un pachet de analize medicale gratuite

La Spitalul Sanador o nastere naturala costa intre 6.200 si 7.700 de lei, iar o cezariana intre 9.000 si 10.500 de lei.

Cele mai recente statistici indica faptul ca romancele opteaza din ce in ce mai mult pentru nasterea prin cezariana. Astfel, mai putin de un sfert dintre copiii care se nasc in Romania vin pe lume pe cale naturala.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 9002 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

S-AR POTRIVI O ANALIZA DE COSTURI ...

Este, totushi SCARBOS sa faci din Meidicina o Cestie de scos bani ca la Traficul de Droguri sau de Koorve Obligate ...

 

autorul articolului a selectat doar maternitatile private cele mai scumpe din tara

sunt o gramada de alte clinici cu preturi mult mai mici si cu servicii foarte apropiate celor descrise mai sus...daca dai pe google gasesti la Bistrita o clinica in care nasterea naturala cu peridurala sau cezariana nu depasesc 2000 de lei iar conditiile de cazare includ rezerva cu 2 paturi, grup sanitar, masa in regim catering...in acest pret este inclusa si recoltarea de celule stem...insotitorul plateste 110 ron pe noapte si nu 100 de euro...la fel este o maternitate pe la Brasov desi am auzit ca ar fi fost preluata de Regina Maria...la Arad la fel...preturile practicate in clinicile private din orasele neuniversitare sunt mult mai mici iar conditiile sunt aproape la fel ca in cele de fite...daca vroiati sa faceti un articol ca lumea, prezentati clinicile cu preturi rezonabile si nu cele de care a auzit toata lumea si care te usuca la buzunare!

 

ati uitat de clinicile private din provincie

in bucuresti preturile practicate sunt cel putin duble fata de cele din provincie.

in iulie o sa facem o "excursie" din bucuresti pana in constanta pentru prima nastere. 1000 de euro "all-inclusive" daca se poate spune asa, incluzand cazarea pentru insotitor pana la 7 zile.

in bucuresti ajungeam pe la 2000-2500.
si mai exista varianta de nastere la stat cu ~500 euro pe spagi, desi nu prea exista termeni de comparatie intre conditiile oferite.

ce se intimpla in clinicile publice ?

Numai cind pacientul plateste se asigura conditii demne de fiinte umane ? Ce se intimpla si in ce conditii nasc femeile care nu au bani ? Cine a facut un sondaj in care putem vedeam numarul infectiilor cervico-vaginale, a complicatiilor post-natale, conditiilor de nastere a mamelor si a copiilor - demne de secolul al XXI intr-o tara care are pretentia de a se numi o tara moderna ?

Medicii in Romania stiu sa-si faca meseria fara sa ia spanga ? Unde le este etica profesionala ?

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor