Frumoasa si dupa nastere

Luni, 21 Februarie 2011, ora 14:08
4502 citiri
Frumoasa si dupa nastere

Eveniment pregatit si asteptat timp de noua luni. In sfarsit aveti un bebelus, sunteti coplesita de fericire. Realitatea s-a dovedit a fi mai deosebita decat in visele dumneavoastra. Dar va simtiti obosita. Nu va nelinistiti. E suficient sa va ingrijiti sanatatea, facand cateva "gesturi" pentru a va regasi energia si tinuta dumneavoastra.

Regim de slabire

Dupa iesirea de la maternitate, constatati ca nu mai incapeti in blugii preferati, aveti 3-4 kg. In plus. Incetul cu incetul, corpul isi va recapata formele. Din primele doua sau trei zile, veti elimina apa din organism, ceea ce inseamna 2-3 kg in minus.

Daca alaptati, trebuie sa mai asteptati pana sa incepeti cura de slabire, fiindca e necesara o crestere a ratiei zilnice cu 500 de calorii, dupa cum spun specialistii. Altfel va expuneti riscului agravarii carentelor in organism.

Sunt si cazuri in care copilul e hranit cu biberonul, iar dumneavoastra va grabiti sa scapati de kilogramele in plus. Nu va supuneti totusi la un regim sever. Mancati de toate, dar in proportii rezonabile, in 3-4 mese pe zi. Evitati grasimile de origine animala, mezelurile, prajelile, produsele de patiserie. Nu uitati sa beti multa apa, 1,5-2 litri pe zi.

In timpul alaptarii aveti nevoie de suplimente energetice, mai concret de proteine si de vitamine. Carnea, pestele, ouale sunt bogate in calciu, magneziu si fier. Adaugati vitamina A , utila pielii si vederii. O gasiti in unt, lapte, morcovi etc. Fructele si legumele trebuie sa nu lipseasca din alimentatia de zi cu zi.

O deosebita atentie se acorda frumusetii parului, care cade in perioada sarcinii. Nu mai folositi sampoanele, ondulatoarele sau nu-l faceti permanent. Se gasesc tot felul de produse naturale pentru revitalizarea parului, sub forma de fiole sau masti.

De neglijat nu este nici tenul, care trebuie sa-si recapete stralucirea dinaintea nasterii. Gomajul, mastile, cremele hidradante de zi, toate potrivite tipului in care va incadrati va vor ajuta sa fiti mamica frumoasa si dupa nastere.

La acestea, pentru a avea un abdomen plat, se recomanda gimnastica, masajul, cu alte cuvinte o gama larga de metode sau altfel spus sa acceptati o "educare post-natala".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#nastere sfaturi frumusete, #slabit burta nastere , #nastere