Nastere naturala versus cezariana

Duminica, 25 Iulie 2010, ora 18:18
4521 citiri
Nastere naturala versus cezariana
Foto: Huonvalley

Mii de femei care sunt nevoite sa nasca prin cezariana se tem de riscurile pe care le presupune acest tip de nastere.

Poate ca cel mai serios inconvenient il reprezinta faptul ca, dupa cezariana, o nastere normala poate fi dificila. Colegiul American al Ginecologilor si Obstetricienilor a publicat insa saptamana aceasta un ghid de practica privind nasterile prin cezariana.

Medicii americani sustin ca, dupa o nastere prin cezariana, o nastere pe cale naturala e posibila si chiar recomandata. Ba mai mult, o nastere pe cale naturala poate fi solutia si pentru femei care au avut doua nasteri prin cezariana.

In genere, in spitalele americane, politica institutiilor, problemele de natura legala, dar si factori legati de medici si de pacienti indeparteaza femeile care au avut cezariana de nasterea pe cale naturala. In astfel de cazuri, exista riscuri, iar spitalele trebuie sa fie pregatite sa acorde asistenta pacientelor.

In martie, un raport al Institutului National pentru Sanatate din Statele Unite a aratat ca este nevoie de mai putine restrictii, cand vine vorba de nasteri naturale, iar femeile trebuie sa fie informate si sa poata lua o decizie in acest sens.

Se pare ca autoritatile incearca sa relaxeze normele, in asa fel incat rata de nasteri prin cezariana sa scada: in Statele Unite, aproape unul din trei copii se naste prin cezariana, iar tot mai putine femei care au facut o astfel de operatie mai incearca sa nasca pe cale naturala.

Expertii americani sunt de parere ca rata de nasteri prin cezariana este extrem de mare. Asta in conditiile in care orice interventie care necesita anestezie, in cazul gravidei si al fatului, presupune riscuri mari.

Ramane de vazut daca femeile si medicii vor trece de la o procedura chirurgicala rapida, invaziva, la nasterea pe cale naturala, care poate dura foarte mult si este destul de neplacuta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#nastere naturala, #nastere cezariana , #nastere
Comentarii
Poza Dick-Dubya
Dick-Dubya
rank 1
" THE BUSINESS OF BEING BORN " - documentar edificator in ce priveste interventia corporatiilor in viata noastra