10 secrete ale slabitului

Sambata, 17 Ianuarie 2009, ora 21:44
8457 citiri
10 secrete ale slabitului
Foto: Textually.org

Genele, virusii, dereglarile hormonale si munca in exces sunt factorii favorizanti ai kilogramelor in plus. De aici trebuie sa inceapa orice dieta, bazata pe un regim alimentar si de exercitii fizice corespunzator.

Reader's Digest a dezvaluit 10 secrete ale slabitului, care nu trebuie ignorate atunci cand dorim sa scapam de kilogramele in exces.

Obezitatea este genetica

Studiile oamenilor de stiinta au aratat ca genetic, obezitatea poate fi programata, la fel ca si diabetul. Genele se numesc FTO si ele favorizeaza aparitia acestor afectiuni.

In proportie de 60%, persoanele care au doua perechi de FTO sunt predispuse riscului de a fi obezi. Oamenii de stiinta au spus ca exista remedii chiar si in cazul acestor persoane.

"O predispozitie genetica nu este echivalenta cu o condamnare pe viata. Exrcitiul fizic insa este foarte important", a spus medicul Claude Bouchard.

Celulele de grasime

Celulele de grasime sunt diferite de la o persoana la cealalta. Chiar daca reusim sa slabim, uneori, celulele de grasime nu dispar.

Mai mult, daca slabirea nu este una sigura, sanatoasa, celulele care au retinut grasimea sunt un adevarat magnet pentru toate alimentele grase pe care le consumam.

Celulele de grasime se produc inca de la varsta de doi ani, iar in copilarie ele pot fi distruse, dar in adolescenta se continua producerea lor.

Metabolismul

Medicii din Helsinki au analizat influenta metabolismului asupra persoanelor predispuse la obezitate. Specialistii au observat ca metabolismul este ingreunat in cazul acestor persoane, dar el poate suferi schimbari.

"Cu cat castigam in greutate, cu atat pierdem mai greu din ea. Vestea buna este ca acest metabolism chiar se poate schimba", a spus medicul Kirsi Pietilainen.

Stresul ingrasa

Contrar opiniei generale, stresul si oboseala ingrasa, prin adoptarea unui regim alimentar neglijent care provoaca dereglari hormonale.

Plimbarile in aer liber, momentele de liniste in familie sau intalnirile cu prietenii sunt cele mai bune remedii pentru alungarea stresului acumulat in timpul zilei.

Regimul alimentar al mamei

Fumatul, alcoolul sau regimul alimentar neglijent al unei mame favorizeaza aparitia mai multor afectiuni la fat, inclusiv obezitatea.

Mancarurile grase sau dulciurile consumate de mama atunci cand este insarcinata semnifica de fapt hrana bebelusului.

Daca alimentatia lui nu este una corespunzatoare, efectele exceselor la gravide se vor observa mai tarziu asupra copiiilor lor.

Somnul

"Dormi mai mult, slabesti mai mult!". Acesta este indemnul medicilor din Chicago care au spus ca somnul de noapte nu trebuie sa fie mai mic de opt ore, pentru ca organismul sa nu se simta slabit.

"Mai mult somn semnifica o satisfactie mai mare. Persoanele care dorm cel putin opt ore in fiecare noapte nu vor mai simti nevoia sa manace dezordonat, intre mese si mult", a spus medicul Louis Aronne.

Lipsa de somn duce la dereglari hormonale, care au drept efect scaderea leptinei, responsabila de starea de satietate. Astfel, aceste persoane vor simti in permanenta pofta de mancare.

Virusii

De la insuficientele respiratorii si pana la problemele gastrointestinale, aparitia unui virus in organismul uman poate duce la imnultirea celulelor de grasime.

"Unii virusi duc la crestearea numarului de celule de grasime, dar si a continutului acestora", a spus medicul Nikhil Dhurandhar.

El crede ca, pana la aparitia vaccinului impotriva obezitatii, persoanele predispuse trebuie sa evite contactarea lor.

Dulciurile

Medicii din Philadelphia au contrazis miturile legate de dieta prin dulciuri. Ei au spus ca aceste alimente creeaza dependenta, in unele aspecte similara chiar cu cea de alcool sau droguri.

In cazul persoanelor care consuma foarte multe dulciuri, receptorii de dopamina, hormonul fericirii, sunt numerosi si se inmultesc foarte repede.

Din fericire, aceasta adictie poate fi controlata, iar medicii au sfatuit evitarea exceselor in consumul de dulciuri.

Infectiile la ureche

Infectiile la ureche distrug nervul gustului, situat in urechea medie, iar medicii cred ca si aceasta poate fi o cauza a poftei excesive de mancare.

Medicii au sfatuit adultii care au suferit infectii ale urechii in copilarie sa isi analizeze atent regimul alimentar, avand aceasta sensibilitate.

Ei cred ca aceste persoane ar trebui isi inlocuiasca dulciurile cu fructele, uleiul normal cu cel de masline si sa evite mediile favorizante ale infectiei.

Antioxidantii

Radicalii liberi nu au efect daunator numai asupra tenului ci si a greutatii unei persoane. Ei actioneaza direct asupra distrugerii celulelor raspunzatoare de senzatia de satietate.

Remediul pentru evitarea acestor efecte este consumul de fructe si evitarea conservantilor si a mancarurilor de tip fast-food.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Schimbări foarte simple care vor ajuta pe oricine să slăbească și să se mențină fără dietă sau calorii numărate
Schimbări foarte simple care vor ajuta pe oricine să slăbească și să se mențină fără dietă sau calorii numărate
Un nutriționist a detaliat o serie de schimbări simple de stil de viață care vor ajuta pe oricine să piardă în greutate, fără să elimine mâncărurile preferate sau să urmeze o dietă...
Negocierile secrete ale Simonei Halep. Ar fi lovitura anului în sportul românesc
Negocierile secrete ale Simonei Halep. Ar fi lovitura anului în sportul românesc
Simona Halep, care a revenit în competiții ca urmare a deciziei pe care a anunţat-o TAS, de reducere a suspendării de 4 ani dictate de ITIA la 9 luni, pregătește o lovitură de imagine în...
#slabit, #dieta, #secret, #nutritionist , #nutritie