8 reguli facute pentru a fi ignorate intr-o dieta

Miercuri, 27 August 2008, ora 12:31
3447 citiri
8 reguli facute pentru a fi ignorate intr-o dieta

De cele mai multe ori, dieta "rimeaza" in creierul celui care vrea sa mai scape de kilograme cu un set de reguli si dictoane, unele vechi de cand lumea, altele in pas cu vremea. Reporterii de la WebMD au intrebat nutritionistii si au depistat 8 dintre regulile ce pot fi incalcate fara a te simti vinovat, ele nefiind decat mituri.

1. Mancatul seara (noaptea) ingrasa

Nu conteaza neaparat ora la care iei masa, ci cat de mari sunt portiile si cat din ceea ce mananci consumi ulterior. Daca stilul tau de viata te impinge sa iei masa la ore la care altii dorm, nu ignora semnalul pe care stomacul ti-l da. Ai grija doar sa nu mananci cu mult mai mult decat consumi.

2. Mananca la aceleasi ore, zilnic

Ia masa ori de cate ori ti-e foame si nu atunci cand s-a facut ora de masa. Fortandu-te sa mananci atunci cand nu ti-e foame sau stand cu ochii pe ceas in asteptarea orei mesei, atunci cand simti ca ai manca orice, nu fac decat sa-ti dea dureri de cap in plus si sa faca dieta si mai greu de respectat.

3. Tine dieta impreuna cu o prietena

A avea un partener de suferinta e, intotdeauna, mai linistitor. Dar exista si cazuri in care tocmai prietena cedeaza tentatiei. S-ar putea sa urmezi tu. Mai ales ca te simti mai putin vbinovata. Doar n-ai cedat tu prima! Aminteste-ti ca dieta e o chestiune persoanala.

4. O masa bogata in grasimi da senzatia de satietate pentru mai mult timp, motiv pentru care vei manca mai putin

Aceasta regula a stat in picioare multa vreme. S-a demonstrat recent ca alimentele bogate in grasimi se digera, intr-avevar, mai lent, dar senzatia de satietate nu este de durata. Alimentele care intr-adevar satura sunt bogate in proteine sau carbohidrati.

5. Daca gresesti la o masa, amani reluarea dietei pentru a doua zi

Gresit. Fiecare masa conteaza. Daca ai trisat la pranz, revino-ti seara, alimentandu-te ca la carte. Ca in cartea cu diete!

6. Sarind peste mese vei slabi mai usor

Daca ai sarit peste o masa, cu siguranta vei manca mai mult la urmatoarea. In plus, exista riscul incetinirii metabolismului, ceea ce inseamna ca vei arde si mai putine calorii.

7. Painea ingrasa. Nucile ingrasa. Pastele ingrasa.

Nu ceea ce manaci te indeparteaza de tinuta ideala, ci, mai degraba, cat mananci. Painea este o buna sursa de nutrienti si nu te va ajuta sa te ingrasi mai mult decat oricare alt aliment cu acelasi numar de calorii.

8. Toate caloriile sunt egale

Daca 1.400 de calorii sunt egale cu 1.400 de calorii, indiferent cat de mica ai taia felia de tort, exista alimente cu care te poti satura mai repede. Este vorba de cele bogate in fibre sau apa. 100 de calorii obtinute din mere ofera mai multi nutrienti decat 100 de calorii furnizate de paine.

Slăbește sănătos cu ajutorul dietei cu suc de pătrunjel
Slăbește sănătos cu ajutorul dietei cu suc de pătrunjel
Fiind foarte bogat în vitamine și minerale și sărac în calorii, pătrunjelul este ideal pentru alimentația persoanelor care vor să scape de kilogramele în plus. Are, de asemenea,...
Se apropie sezonul estival: cum să te relaxezi la plajă fără să fii nepoliticos. "Pot fi foarte agresivi. Înainte să-ți dai seama, ești înconjurat"
Se apropie sezonul estival: cum să te relaxezi la plajă fără să fii nepoliticos. "Pot fi foarte agresivi. Înainte să-ți dai seama, ești înconjurat"
Pe măsură ce se apropie sezonul estival, este timpul să te pregătești pentru respectarea regulilor esențiale ale etichetei la plajă. Spațiul personal: Încearcă să-l respecți Julie...
#dieta, #reguli, #incalcare, #masa, #mancare , #nutritie