Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Alimente pe care ar trebui sa le consumam

Marti, 08 Iulie 2008, ora 16:10
5535 citiri
Alimente pe care ar trebui sa le consumam

Nutritionistii ne anunta ca consumul de sfecla, scortisoara, sardine si afine ne ajuta sa ne pastram sanatatea in conditii optime, alaturi de consumul de fructe, legume, nuci, iaurt, peste si carne slaba.

O echipa de medici si nutritionisti ne informeaza in cartea "Cele mai sanatoase 150 de mancaruri" ca exista 11 tipuri de alimente de care nu ar trebui sa uitam.

Primul pe lista este sfecla datorita pigmentilor rosii care ii contine. Acestia ne ajuta in lupta impotriva cancerului.

Sfecla mangold este o leguma verde care contine carotenoizi - substante benefice pentru ochii obositi.

Varza intra si ea in lista celor mai sanatoase alimente deoarece contine nutrienti care stimuleaza producerea enzimelor ce lupta impotriva cancerului.

Scortisoara este un alt aliment recomandat pentru sanatatea noastra. Daca este consumata in mod regulat regleaza tensiunea arteriala si contine substante antioxidante.

Prunele uscate contin multi antioxidanti de aceea pot fi consumate cu incredere.

Sardinele sunt esentiale pentru o alimentatie echilibrata, deoarece sunt o sursa bogata de acizi grasi Omega 3, de calciu si alte minerale si vitamine importante pentru un stil de viata sanatos.

Sofranul are proprietati anticancerigene si asezoneaza foarte bine retetele pe baza de legume.

Consumul de afine ajuta la pastrarea memoriei pe masura ce imbatranim, iar dovleacul este o bogata sursa de fibre care ajuta la imbunatatirea sistemului imunitar si are putine calorii.

”Sunt cadavre peste tot. Suntem carne de tun”. Filmarea soldaților ruși abandonați de comandanții lor pe frontul din Ucraina VIDEO
”Sunt cadavre peste tot. Suntem carne de tun”. Filmarea soldaților ruși abandonați de comandanții lor pe frontul din Ucraina VIDEO
Trei militari ruși înspăimântați, pe care comandanții lor i-au abandonat în tranșeele de lângă o centură forestieră, au înregistrat un videoclip. În momentul înregistrării,...
Ce alimente au cel mai mult plastic? Răspunsul care te va lua prin surprindere
Ce alimente au cel mai mult plastic? Răspunsul care te va lua prin surprindere
Nouăzeci la sută dintre probele de proteine animale și vegetale au fost testate pozitiv pentru microplastice, fragmente polimerice mici care pot varia de la mai puțin de 5 milimetri până la...
#alimente, #afine, #sanatoase, #sfecla, #scortisoara, #sofran, #dovleac , #nutritie