Cat de bun este broccoli pentru sanatatea ta

Luni, 14 Decembrie 2009, ora 14:37
29832 citiri
Cat de bun este broccoli pentru sanatatea ta
Foto: Buzzle

Broccoli este o leguma uimitoare, deoarece contine o multime de substante nutritive vitale pentru organismul tau. Chiar daca nu are un gust delicios, beneficiile aduse organismului fac ca aceasta leguma sa fie una dintre cele mai importante pentru sanatatea ta.

Broccoli este una dintre cele mai importante surse de vitamine necesare, precum vitamina A, vitamina C, vitamina K, vitamina B6, vitamina B12 si acid folic. De asemenea, contine mult potasiu, calciu, magneziu, fier si zinc, aminteste Buzzle. Broccoli contine si multi compusi ce s-au dovedit a fi anti-cancerigeni si buni impotriva diabetului.

Aceasta leguma contine foarte multe fibre solubile si insolubile de care are nevoie organismul tau. Pe de alta parte, broccoli contine foarte putine grasimi saturate.

Continutul de vitamina C din broccoli ajuta in obtinerea de antioxidanti, esentiali pentru neutralizarea radicalilor liberi daunatori. Vitamina C poate consolida sistemul imunitar si faciliteaza absorbtia fierului.

Calciul asimilat din broccoli este foarte bun pentru persoanele care sufera de osteoporoza si pentru cele care au tensiune arteriala ridicata. De asemenea, calciu asigura dinti si oase sanatoase, in timp ce potasiul este necesar pentru inima, rinichi si metabolism. Fibra prezenta in broccoli te poate ajuta la digestie.

Un alt beneficiu al acestei legume este ca te poate ajuta in lupta impotriva cancerului sau impotriva agentilor care cauzeaza cancerul.

In acelasi timp, broccoli te poate ajuta in cura de slabire, este cunoscut drept un aliment anti-imbatranire, reduce colesterolul, previne boala Alzheimer, este bun pentru stomac, colon, diabet, artrita, boli de inima si cancer pulmonar.

Carotenoizii gasiti in broccoli sunt esentiali pentru ochi sanatosi si pot preveni boli precum cataracta. Broccoli este important si pentru femeile insarcinate, deoarece scade riscul de malformatii congenitale in cazul copiilor.

Specialistii in nutritie recomanda sa nu gatesti broccoli, ci sa incerci sa il consumi proaspat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#importanta broccoli organism, #beneficii broccoli sanatate, #broccoli vitamine minerale , #nutritie