Dieta eficienta inainte de Craciun

Joi, 13 Noiembrie 2008, ora 12:57
4114 citiri
Dieta eficienta inainte de Craciun

Daca vreti sa ajungeti la greutatea corporala dorita, cu doar sase saptamani inaintea Craciunului, este bina sa urmati dieta in sase pasi, pusa la punct de nutritionistii britanici.

Potrivit acestora, in primul rand trebuie sa va impuneti un program clar. Cu totii avem nevoie de carbohidrati in timpul dietei zilnice, dar daca evitati sa-i consumati dupa ora 18.00, organismul dumneavoastra va avea mai putine calorii de ars in timpul noptii - perioada cand sunteti cel mai putin activi.

Consumati carbohidratii in principal la micul dejun si in timpul pranzului, oferindu-va astfel suficienta energie pentru intreaga zi.

Apoi, trebuie sa va planificati programul de cumparaturi. Cumparati din timp toata cantitatea de alimente necesare pentru o saptamana. Acest lucru va va scuti de situatia in care va intoarceti seara acasa, gasiti frigiderul aproape gol si improvizati o cina deloc sanatoasa.

De asemenea, nutritionistii va recomanda sa reduceti consumul alimentelor de tipul "junk-food". Puteti sa reduceti la jumatate cantitatea consumata de biscuiti, dulciuri, chipsuri si bauturi carbogazoase. Astfel, numarul caloriilor va fi redus considerabil.

Proteinele trebuie alese in mod inteligent. Consumati mai mult peste, pui, oua si diverse seminte. Cercetarile din domeniu au dovedit ca aceste alimente va asigura suficienta energie pentru intreaga zi.

Nutritionistii va mai sfatuiesc sa comandati portii mai mici.IIn aceasta perioada a anului, s-a constatat din punct de vedere statistic faptul ca oamenii iau mult mai des masa la restaurant. Comandati inca de la inceput portii medii sau mici si mancati doar pana cand apare senzatie de satietate.

Ganditi inainte sa beti. Alcoolul poate sa compromita complet curele de slabire, mai ales in perioada sarbatorilor. Nu este nevoie sa renuntati complet la alcool, dar puteti sa va limitati doar la unul sau doua pahare mici de alcool, in serile de sarbatoare.

O singura sticla de vin contine peste 500 de calorii, iar in acest fel puteti sa compromiteti o intreaga zi de dieta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un român și cumnatul său italian au violat o austriacă de 58 de ani. La proces au spus că a fost un „test de curaj”. „Ce i-ați făcut este inuman!”
Un român și cumnatul său italian au violat o austriacă de 58 de ani. La proces au spus că a fost un „test de curaj”. „Ce i-ați făcut este inuman!”
Un român și cumnatul său italian sunt acuzați că au bătut, violat și jefuit o austriacă de 58 de ani, de Crăciun, în 2023. În timpul audierii la tribunalul regional din Viena,...
Coca-Cola Light sau Zero? Care dintre cele două băuturi este mai sănătoasă. Verdictul dat de un dietetician
Coca-Cola Light sau Zero? Care dintre cele două băuturi este mai sănătoasă. Verdictul dat de un dietetician
Un dietetician a evaluat cât de sănătoase sunt băuturile răcoritoare fără calorii, Coca-Cola Light sau Coca-Cola Zero, iar rezultatele sunt dezamăgitoare pentru fanii Coca-Cola. "Ambele...
#dieta, #sanatoasa, #mancare, #craciun, #silueta , #nutritie