Meditatia, cea mai buna dieta

Miercuri, 21 Ianuarie 2009, ora 08:05
2903 citiri
Meditatia, cea mai buna dieta
Foto: Daily Mail

Femeile care vor sa scape de kilogramele in plus trebuie sa uite de regimul alimentar drastic impus de nutritionist si sa ia lectii de yoga. Specialistii cred ca relaxarea este cea mai buna dieta.

Un studiu realizat de oamenii de stiinta din Noua Zeelanda, pe parcursul a doi ani, a aratat ca femeile care fac yoga reusesc sa slabeasca si isi mentin greutatea chiar si dupa intreruperea exercitiilor, informeaza Daily Mail.

Astfel, cele 225 de femei care au participat la studiu s-au declarat mult mai fericite si fara probleme de sanatate dupa terminarea regimului de exercitii de meditatie impus de medici.

Specialistii au recomandat trei diete. Prima a constat in exercitii de realaxare si meditatie, a doua in regim alimentar si fizic, iar ultima in regim alimentar strict.

La sfarsitul dietei, toate cele trei grupuri au inregistrat scaderi in greutate, dar prima dieta a avut un succes mai mare, iar starea generala a voluntarelor era mult mai buna.

"La sfarsitul testelor, aceste femei au trebuit doar sa isi continue stilul de viata adoptat. Astfel, ele si-au mentinut greutatea.

Meditatia, ca modalitate de indepartare a stresului cotidian, s-a dovedit a fi cea mai buna dieta", a spus medicul Caroline Horwath.

Expertii cred ca explicatia consta in reducerea nivelului de stres, care implica un regim alimentar sanatos, fara grasimi si dulciuri decat in cantitati reduse.

Slăbește sănătos cu ajutorul dietei cu suc de pătrunjel
Slăbește sănătos cu ajutorul dietei cu suc de pătrunjel
Fiind foarte bogat în vitamine și minerale și sărac în calorii, pătrunjelul este ideal pentru alimentația persoanelor care vor să scape de kilogramele în plus. Are, de asemenea,...
Legătura dintre alimentație și sănătatea creierului. Ce trebuie inclus în dietă pentru o viață echilibrată STUDIU
Legătura dintre alimentație și sănătatea creierului. Ce trebuie inclus în dietă pentru o viață echilibrată STUDIU
O dietă sănătoasă şi echilibrată este asociată cu o mai bună sănătate a creierului şi cu bunăstarea mintală, sugerează un nou studiu citat miercuri, 24 aprilie, de DPA/PA Media....
#meditatia, #dieta, #Yoga, #slabire , #nutritie