Nutritie pe paine cu dr. Ionut Stefan: Astenia de primavara nu e un mit!

Vineri, 04 Aprilie 2014, ora 17:58
4300 citiri
Nutritie pe paine cu dr. Ionut Stefan: Astenia de primavara nu e un mit!
Foto: Arhiva personala

Inceputul primaverii poate sa ne gaseasca adesea fara energie si cu un tonus scazut. Alimentatia saraca in vitamine si antioxidanti din timpul iernii reprezinta una din cauzele asteniei de primavara.

Lipsa miscarii si o detoxifiere ineficienta pe timpul sezonului rece contribuie, de asemenea, la aparitia asteniei de primavara. Consumul excesiv de alimente conservate, sarate, precum si un aport scazut de lichide, modificarile de temperatura si diferentele mari pe parcursul a 24 de ore pot fi factori ce pot duce la aparitia asteniei de primavara, explica pentru Ziare.com nutritionistul Ionut Stefan.

Nutritie pe paine cu dr. Ionut Stefan: Adevarul despre dieta Atkins

Cum combatem senzatia de oboseala, discomfortul, lipsa de energie si tonusul scazut?

Organismul trebuie reechilibrat energetic, atat din punct de vedere alimentar, cat si al efortului fizic. O alimentatie bogata in legume proaspete, verdeturi, fructe proaspete de sezon va furniza energia necesara, un aport ridicat de vitamine, minerale si antioxidanti.

Organismul e deficitar in vitaminele D, E si C, in special la inceputul primaverii. Consumati ceapa verde, patrunjel, marar, loboda, bogate in vitamina C.

Consumati, de asemenea, lactate, peste, oua, pentru a reface rezervele de vitamina D, si nu uitati sa va expuneti la soare in aceasta perioada, pentru ca sub actiunea razelor UV are loc activarea acestei vitamine.

Neaparat miscare!

Un consum crescut de lichide este necesar pentru o buna detoxifiere a organismului. Consumati apa, ceaiuri, apa cu lamaie, limonade si citronade fara adaos de zahar, cat mai putine bauturi carbogazoase si alcoolice, la fel dulciuri concentrate, alimente sarate, conservate, marinate sau murate, cu adaos de conservanti, coloranti, aditivi.

Nutritie pe paine cu dr. Ionut Stefan: Adevarul despre dieta Dukan

Incercati sa faceti minimum 30-60 de minute efort fizic pentru tonifierea sistemului osteo-articular, esential in refacerea tonusului pozitiv. Combinarea dietei echilibrate cu exercitiu fizic reprezinta solutia optima pentru un stil de viata sanatos.

Nutritionist Ionut Stefan

www.diete-nutritie.ro

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Trateaza astenia de primavara, #astenie de primavara dieta, #combatere astenie primavara nutritionist, #Dr Ionut Stefan nutritie, #nutritionist Ionut Stefan astenie alimentatie , #nutritie