Nutritie pe paine cu dr. Ionut Stefan: Fructele sanatoase ale toamnei

Vineri, 27 Septembrie 2013, ora 08:54
8763 citiri
Nutritie pe paine cu dr. Ionut Stefan: Fructele sanatoase ale toamnei
Foto: Arhiva personala

Toamna ofera o gama larga de legume si fructe proaspete de care e bine sa profitam la maxim.

Bogate in vitamina C, o vitamina de care avem atata nevoie, fructele proaspete nu trebuie sa lipseasca din alimentatia noastra in aceasta perioada, mai ales ca zilnic organismul nostru are nevoie de aceasta vitamina. In plus, ne putem face depozite pentru sezonul rece, cand fructele se gasesc conservate si saracite in aceasta vitamina.

Fructele de padure - afinele, agrisele sau coacazele - sunt cele mai bogate in vitamina C. Inca se mai gasesc in stare proaspata in aceasta perioada si merita sa mai beneficiem de ele. Pe langa vitamina C, fructele de padure sunt extrem de bogate in antioxidanti, elemente esentiale unei diete sanatoase.

Strugurii rosii sunt foarte bogati in resveratrol, antioxidantul cel mai puternic pe care-l regasim in fructe si legume. Piersicile, nectarinele, caisele sunt foarte bogate in vitamina A si vitamina E, esentiale si ele in dieta de zi cu zi si care au un important rol antioxidant. In plus, abunda in minerale si fibre, explica pentru Ziare.com nutritionistul Ionut Stefan.

Merele, perele, prunele, gutuile sunt mai putin bogate in vitamine, dar contin foarte multe fibre. Astfel, au rol esential in mentinerea unei digestii corespunzatoare, regland tranzitul intestinal, si protejand colonul. In plus, contribuie la reglarea nivelului colesterolului sangvin.

De preferat nu sub forma de sucuri

De aceea aceste fructe ar fi bine sa se consume ca atare si nu sub forma de sucuri, pentru ca se pierde acest element esential: fibrele.

Fructele proaspete au rol energizant si rehidratant important. Consumul echilibrat de fructe pastreaza un nivel al glicemiei constant pe parcursul zilei, un tonus bun si multa energie.

Asadar, pentru o dieta sanatoasa, profitati cat mai mult de fructele din acest sezon.

Nutritionist Ionut Stefan

www.diete-nutritie.ro

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Fructele sanatoase ale toamnei, #cele mai sanatoase fructe, #fructe toamna beneficii, #fructe toamna cum ajuta, #nutritionist Ionut Stefan fructe, #sfaturi nutritionist alimente, #fructe beneficii dr Ionut Stefan , #nutritie
Comentarii
Poza VisOnAir
VisOnAir
rank 4
Fructe sanatoase tratate cu chimicale ???