Redu cantitatea de sare invatand sa folosesti mirodeniile

Joi, 03 Noiembrie 2011, ora 14:26
2467 citiri
Redu cantitatea de sare invatand sa folosesti mirodeniile

Majoritatea oamenilor consuma prea multa sare, excesul de sodiu avand nenumarate efecte secundare asupra organismului. Sarea poate fi insa inlocuita cu succes de mirodenii si condimente, acestea avand si efecte benefice asupra sanatatii.

In prezent se recomanda sa nu se depaseasca jumatate de lingurita de sare pe zi, in cazul persoanelor de peste 50 de ani, si maximum o lingurita (2.300 mg) pentru ceilalti, conform Suite101.com. Numai ca aici intra si sarea folosita ca si conservant in bulion, de exemplu, sau cea din meniurile semipreparate ori din mustar, maioneza sau ketchup, astfel ca sarea ingerata zilnic e dificil, daca nu imposibil, de cuantificat.

Tocmai de aceea ar trebui sa ne atingem cat mai rar de solnita si sa invatam sa gatim cu cat mai multe mirodenii si condimente, care au avantajul de a ne intari si sistemul imunitar.

Astfel, adaugarea patrunjelului acolo unde se poate inseamna un bonus pentru sistemul digestiv, pentru ca acesta este diuretic, stimuleaza rinichii, da vigoare plamanilor si improspateaza respiratia. Busuiocul este antiinflamator, antibacterian, protejeaza de osteoartrita, intarind oasele.

Cimbrul este si el antibacterian, ajutand si in caz de bronsita, iar rozmarinul imbunatateste memoria, previne matreata, amelioreaza durerea de cap si ajuta sistemul nervos.

Nu in cele din urma, menta te ajuta sa ai un somn mai bun, imbunatateste digestia, amelioreaza durerea de dinti, colicii, dar si durerea de gat si crampele menstruale.

La fel de indicate sunt piperul, care stimuleaza digestia, luptand cu bacteriile, care cotinte Vitamina A si K, magneziu si potasiu, dar si scortisoara, care imbunateste starea de spirit si concentrarea.

Turmericul, consumat regulat, previne cancerul, este antiinflamator, fiind bun si in caz de psoriazis, unde amelioreaza simptomele. Ghimbirul goneste starea de rau de masina, vapor sau avion, de greata, fiind eficient si in caz de indigestie si coborand colesterolul.

Cat despre curry, din ce in ce mai popular si la noi, acesta previne tromboza, amelioreaza durerile reumatice, ajuta la o vindecare mai grabnica, inhiba spasmele intestinale, protejeaza ficatul, e bun in caz de indigestie si reduce riscul de ateroscleoza.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#sare alimentatie, #inlocuire sare condimente, #inlocuire sare mirodenii, #condimente sanatate, #mirodenii sanatate , #nutritie