Bypass-ul gastric, intre beneficii si efecte secundare (Video)

Marti, 15 Mai 2012, ora 07:02
8972 citiri
Bypass-ul gastric, intre beneficii si efecte secundare (Video)

In mod obisnuit, bypass-ul gastric este rezervat cazurilor de obezitate morbida. In ultimii ani, solicitarea pentru astfel de interventii chirurgicale a crescut, din cauza cazurilor tot mai numeroase de obezitate.

Bypass-ul gastric poate salva vieti, in special atunci cand excesul de greutate nu a putut fi indepartat pe cale naturala si determina boli cronice in organism. Fiind o procedura chirurgicala, pentru fiecare caz in parte, o echipa de medici trebuie sa evalueze situatia pacientului si sa decida daca este de indicat sa se apeleze la o astfel de masura, scrie Regimes maigrir.

Ce inseamna bypass gastric

Bypass-ul gastric reprezinta cel mai des utilizata metoda din cadrul chirurgiei bariatrice (chirurgia obezitatii). Se imparte stomacul in doua incaperi, iar partea mai mica este conectata direct la partea mediana a intestinului subtire, pentru a se absorbi mai putine calorii. In urma acestei proceduri se poate ajunge si la o diminuare de 90% a volumului stomacului.

Avantaje

Bineinteles ca avantajul principal este pierderea de kilograme intr-o manierea spectaculoasa. In primele 12-16 luni se pierde intre 70% si 100% din excesul corporal anterior operatiei.

In cazul persoanelor afectate de obezitate, apelarea la aceasta metoda amelioreaza urmatoarele probleme de sanatate: diabetul de tip 2, hipertensiunea, afectiunile cardio-vasculare, colesterolul ridicat, congestia cerebrala, apneea de somn, refluxul gastro-esofagian, durerile de articulatii.

Inconveniente

Riscul de mortalitate in cazul unei astfel de interventii este aproape egal cu zero. Poate exista un risc de infectie locala, insa este inlaturat prin administrarea de antibiotice. Dupa operatie, unii pacienti pot resimti o senzatie de voma.

Cel mai des intalnit inconvenient este "sindromul de dumping", care apare la jumatate dintre pacienti. La ingerarea anumitor alimente, in special cele care contin mult zahar, pot aparea senzatie de greata, crampe, transpiratie si chiar diaree. Este necesar ca acest gen de alimente sa fie consumat in cantitati mici.

Unii pacienti operati pur si simplu nu mai simt senzatie de foame, caz in care poate aparea subalimentarea, urmata de carenta vitaminelor si mineralelor din organism. Medicul va recomanda suplimente pentru a asigura echilibrul organismului.

Bypass-ul gastric nu reprezinta o metoda miraculoasa de slabire

Bypass-ul gastric este recomandat celor care au indice de masa corporala 40 sau mai mult. Este clar ca nu este o procedura destinata oricui si nu trebuie privita ca o metoda miraculoasa de slabire.

Medicii vor horai pentru fiecare caz in parte daca avantajele depasesc riscurile. Persoanele care solicita interventia trebuie sa fie apte din punct de vedere medical si psihologic pentru a suporta o astfel de procedura. Odata efectuat bypass-ul este necesara modificarea stilului de viata, pentru a se ajunge la rezultatele dorite.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#bypass gastric, #avantaje bypass gastric, #efecte secundare bypass gastric, #tratament chirurgical obezitate morbida , #obezitate