Cateva cauze ale obezitatii

Duminica, 17 Aprilie 2011, ora 11:55
2827 citiri
Cateva cauze ale obezitatii

Statisticele spun ca, la noi, ar exista peste 4,5 milioane de obezi. Si asta nu pentru ca romanii ar trai excesiv de bine si ar consuma numai alimente de foarte buna calitate.

Obezitatea nu-i un semn de belsug, asa cum se credea odinioara, ci este o boala a secolului in care traim iar cauzele obezitatii sunt multiple si cel mai adesea greu de depasit pentru ca nu depind numai de oameni si de vointa lor.

Una din principalele cauze ale obezitatii ar fi sedentarismul. Omul modern nu mai merge pe jos pentru ca nu are timp, mai mereu este grabit. Iese din casa si se urca in masina, autobuz ori taxi pentru ca, intotdeauna se simte impins de la spate de probleme si vrea ca totul sa se resolve repede.

Tehnologizarea, extrem de rapida, l-a gasit pe om nepregatit in a-i face fata, in a sti ce este bine pentru el, in primul rand. Ne bucuram ca are cine ne face treaba in casa in timp ce noi stam ore intregi in fata televizorului ori a calculatorului. Ne bucuram ca ne putem deplasa rapid fara sa tinem cont de faptul ca noi insine avem nevoie de miscare, de efort pentru a ne consuma energia si a ne mentine sanatosi si in forma.

Daca dispunem de toate aceste aparate si masini care ne fac viata mai usoara si nu ne mai mananca din timpul pe care-l putem dedica altor activitati mai placute, asta nu inseamna ca evoluam pentru ca obezitatea cu toate complicatiile si neajunsurile ei, kg care se depun din lipsa de miscare, nu inseamna evolutie.

In ultimul timp se discuta tot mai mult despre alimente, despre modificarile la care sunt supuse si tratarea lor chimica pentru a rezista cat mai mult. Nu stim ce mancam, nu stim cat de rau ne fac unele produse dar acest lucru se poate constata, cel mai bine, in aspectul fizic a milioane de oameni.

Un lucru este cert, insa. Daca pentru fortarea cresterii in scopul obtinerii de beneficii maxime, producatorii apeleaza la fel de fel de ingrediente, trebuie sa fim constienti de faptul ca noi, consumatorii, suportam consecinte dintre cele mai dramatice pentru ca mancam hormonii de crestere si chimicalele folosite.

S-a spus adesea si chiar s-a demonstrat, ca medicamentele de sinteza dau dependenta si au reactii adverse. Asa se intampla si cu pastilele, precum anticonceptionalele, antidepresivele, antihipertensivele, insulina care reprezinta o alta cauza a cresterii in greutate. Medicul este acela care ar putea schimba tratamentul cu un altul care sa nu mai aiba acest efect secundar.

Stresul zilnic cu tot ce presupune, agitatia din noi si din jurul nostru, fuga permanenta prin viata pentru a apuca ceva mai mult si mai bun, grijile de tot felul, nemultumirile, esecurile, ratarile duc adesea la bulimie, o boala cumplita, boala mancatului fara limite si sat, care provoaca cresterea continua a tesutului adipos.

Trebuie sa avem in vedere faptul ca 75% din bolile de care sufera azi oamenii sunt cauzate de kg in plus. Miscarea, sportul, activitatea in aer liber, mersul pe jos depind de fiecare dintre noi. Macar sa ne miscam, sa parcurgem pe jos drumurile scurte, sa renuntam la lift daca nu avem greutati in maini.

Sa avem sanatate!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#obezitatea cauze, #alimente modificate genetic, #obezitate sedentarism, #obezitate bulimie , #obezitate
Comentarii
Poza Grasul
Grasul
rank 5
"Sa avem sanatate!" Si dumneavoastra la fel doamna Silvia Holotiuc!