Hrana inimii

Vineri, 26 Februarie 2010, ora 10:22
4954 citiri
Hrana inimii
Foto: watchmojo.com

Bolile cardiovasculare apar ca urmare a actiunii unor factori de risc cum sunt tensiunea arteriala ridicata, un nivel mare al colesterolului, glicemiei, obezitate ori fumat. Pentru evitarea acestor probleme, hraneste-ti inima in fiecare zi cu alimente care favorizeaza functionarea ei normala.

Ceaiurile, legumele si fructele proaspete fac minuni pentru inima ta in special in perioadele foarte stresante. Pentru a elimina factorii de risc, limiteaza consumul de sare, cafea si renunta la fumat, informeaza webmd.com.

Ceaiul de dimineata este foarte important pentru sanatatea inimii tale. Incearca salvia, rozmarinul sau cimbrul care au multe proprietati antioxidante si te protejeaza de riscul aparitiei diabetului, infarctului sau hipertensiunii.

Afinele si ciresele sunt si ele recomandate pentru hrana inimii tale. Contin magneziu si au multe proprietati antioxidante. Mai mult, ajuta la mentinerea valorii normale a colesterolului si glicemiei.

Vinul rosu este foarte bun pentru inima. Un pahar de vin rosu seara, inainte de culcare imbunatateste circulatia sangelui si face minuni pentri inima ta. Evita insa excesele de alcool, complet daunatoare.

Somonul si tonul sunt perfecte pentru inima ta. Sunt bogate in acizi grasi omega 3 care asigura un ritm cardiac normal si te protejeaza impotriva infarctului. La fel si uleiul de masline extravirgin care il poate inlocui cu succes pe cel de floarea soarelui.

Alunele, arahidele si nucile sunt bogate in fibre si pot inlocui cu succes grasimile nesanatoase din alimentatie. Contin si o cantitate mare de vitamina E si reduc riscul aparitiei infarctului.

Soia poate fi inclusa in dieta persoanelor care vor sa evite bolile cardiovasculare. Ajuta la normalizarea valorii trigliceridelor si poate fi considerata hrana perfecta pentru inima ta.

Portocalele sunt fructele cele mai recomandate pentru imbunatatirea activitatii cardiace. La fel si legumele verzi, bogate in potasiu si magneziu, minerale care ajuta la normalizarea colesterolului.

Cerealele sunt foarte importante pentru hrana completa a inimii, in special orzul si ovazul. Iaurtul asigura necesarul de calciu pentru inima ta, prin controlul atent al tesniunii arteriale. Cafeaua este si ea un bun energizant pentru inima, dar consumata doar dimineata si in cantitati mici.

Condimentele mancarii au acelasi efect. Chili si piperul sunt cele mai recomandate condimente pentru mancarea ta. Nu se recomanda insa persoanelor hipertensive, a caror stare de sanatate se poate inrautati.

Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
#sanatate inimii, #hrana inima, #alimente pentru inima, #dieta inima , #obezitate