La un pas de moarte dupa ce i-a explodat stomacul

Marti, 05 Iulie 2011, ora 17:48
6853 citiri
La un pas de moarte dupa ce i-a explodat stomacul
Foto: The Mirror

Obezitatea aproape a omorat o britanica de 25 de ani. Dupa ce i s-a montat un inel gastric pentru slabit, stomacul femeii a explodat la propriu, iar Samantha Haworth a fost la 15 minute de moarte.

Atat i-au mai dat de trait doctorii cand au inceput sa o opereze si au vazut ca stomacul a fost practic distrus, scrie

The Mirror.

Grozavia s-a produs dupa ce Samantha, vrand sa slabeasca, a facut o operatie in urma careia i s-a montat un inel gastric care micsoreaza stomacul, o interventie speciala in cazurile de obezitate drastica. Doar ca acesta s-a rupt. "Cand m-au deschis, medicii au vazut ca nu a mai ramasese nimic din stomac. Explodase. As mai fi avut de trait 15 minute", povesteste tanara, care isi aminteste ca a ajuns la spital in urma unor dureri ingrozitoare de stomac.

Medicii au decis sa o opereze de urgenta."Au adus inclusiv cativa cercetatori care sa dea o solutie, in timp ce politia a escortat un medic specialist in transplant, chemat pentru a-mi salva viata", povesteste Samantha. Tanara marturiseste ca, desi nu era constienta, a stiut in acele momente ca e pe moarte. "Simteam ca sunt in deriva si imi treceau prin fata ochilor tot felul de amintiri cu vechiul meu apartament, cu pisicile mele", spune femeia.

In acest timp, medicii se luptau pentru viata ei. Solutia a fost sa-i reconstruiasca stomacul, bucata cu bucata. Dupa operatia ce a avut loc in luna mai, Samantha a stat o luna in spital, timp in care a fost tinuta in viata de aparate. I s-au dat atunci 5% sanse de supravietuire. Intr-o zi, insa, s-a trezit. Langa ea, mama si cea mai buna prietena plangeau. "De ce plangeti? Traiesc!", a exclamat ea.

Dupa ce a fentat moartea, Samantha este decisa ca din lectia ei sa invete si altii. De aceea ii sfatuieste pe cei care au kilograme in plus sa fie atenti la propria sanatate.

"Am fost foarte aproape de moarte, dar am avut noroc. Daca nu as fi avut aceasta operatie, as fi fost moarta inainte de 30 de ani", spune ea, fara sa regrete ca a facut operatia de micsorare a stomacului, desi aceasta procedura i-a pus viata in pericol. Acum, stomacul ei este la jumatate fata de dimensiunea initiala si nu mai mananca atat de mult ca inainte. Prefera sa ia gustari mici si dese.

Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
#obezitate mortalitate, #obezitate Marea BRitanie, #stomac explodat, #inel gastric , #obezitate