Trei obiceiuri sanatoase pentru un copil mai slab

Sambata, 31 Iulie 2010, ora 07:24
1756 citiri
Trei obiceiuri sanatoase pentru un copil mai slab

Parintii isi pot ajuta copiii sa slabeasca introducand trei schimbari simple in rutina familiei.

Daca micutii sunt obezi, e greu sa iei o decizie corecta in ceea ce priveste cea mai buna cale de actiune pentru sanatatea lor.

Sigur ca te gandesti sa le reduci cantitatea de mancare si ii incurajezi sa faca exercitii fizice - insa acestea sunt masuri usor de emis si mai greu de pus in practica.

Potrivit ABC, e greu sa-i convingi pe cei mici sa adopte o dieta echilibrata, bazata pe mancaruri sanatoase, din care lipsesc dulciurile si fast-food-ul, iar televizorul si jocurile pe calculator raman mai atractive decat sportul.

Este important ca parintii sa faca totusi ceva in privinta obezitatii copiilor, daca nu vor sa aiba de-a face, mai tarziu, cu problemele de sanatate ale adultilor obezi.

Cercetatorii de la Universitatea statului Ohio si Univesitatea Temple din Philadelphia au analizat datele provenind de la 8.550 de copii, dorind sa afle cat de des sunt acestia implicati in trei obiceiuri familiale sanatoase:

* daca mananca in familie cina in mai mult de cinci zile pe saptamana

* daca dorm cel putin 10-12 ore pe noapte

* daca stau mai putin de doua ore pe zi in fata televizorului

Cercetatorii au corelat aceste informatii cu indexul masei corporale a copiilor, descoperind ca aproximativ 18% dintre subiecti sunt obezi. In familiile unde copiii nu urmau niciuna dintre rutinele de mai sus, unul din patru era obez.

Insa in familiile unde se practica cele trei obiceiuri sanatoase, doar 14,3% dintre copii erau obezi. Asta inseamna o reducere cu aproape 40% a riscului de obezitate, doar prin respectarea acestor trei masuri sanatoase.

Culmea este ca aceste trei rutine sunt responsabile de un procent mare de copii cu index al masei corporale normal, chiar daca micutii aveau risc dezvoltat de a deveni obezi, cum ar fi mostenirea genetica sau un standard de viata foarte scazut.

Ce anume face ca aceste trei masuri sa fie atat de promitatoare in combaterea obezitatii infantile?

Nu este vorba despre cantitatea de tv sau conversatia de la masa de seara cu familia.

Pur si simplu, copiii tind sa "ciuguleasca" mai putine mancaruri bogate in calorii, daca mananca regulat impreuna cu familia. Si daca urmaresc si mai putin programele de la televizor, au mai putine sanse sa fie sedentari, deci sunt activi si isi petrec mult timp in aer liber.

A.I.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#copil obez, #obezitate copil, #regim copil gras , #obezitate