Cum se fabrica painea sanatoasa Sylvester Graham - Interviu & Galerie foto

Miercuri, 25 Mai 2016, ora 10:15
14652 citiri
Cum se fabrica painea sanatoasa Sylvester Graham - Interviu & Galerie foto

Painea Sylvester Graham, painea preferata a vegetarienilor, este produsa de Vel Pitar avand la baza reteta originala inventata acum aproape 200 de ani de un celebru pionier american in domeniul nutritiei.

Cristina Mariut, Director National de Productie in cadrul grupului Vel Pitar, explica intr-un interviu acordat Ziare.com cum se fabrica painea sanatoasa Sylvester Graham in ziua de astazi, care sunt beneficiile acesteia pentru sanatate si cum se diferentiaza de alte produse de pe piata.

Vel Pitar a lansat painea Sylvester Graham in 2015, insa reteta originala are aproape 200 de ani, iar sortimente graham se vand in Romania inca din anii '90. Cum v-a venit ideea de a introduce pe piata un sortiment propriu graham?

In Romania, grahamul este foarte cunoscut de peste 50 de ani. De aceea, Vel Pitar, ca lider de piata in panificatie, interesat de ceea ce isi doresc consumatorii, produce de mai mult de 10 ani diferite varietati de paine cu faina graham.

Aceste produse cu continut mare de fibre, fara e-uri sau conservanti, se inscriu in directia strategica a companiei noastre de a promova alimentatia sanatoasa.

In acest sens, povestea lui Sylvester Graham, cel care a enuntat principiile dietei vegetariene, a promovat un stil de viata sanatos si a creat painea graham, ni s-a parut ca se muleaza perfect cu dorinta noastra de a realiza un produs cu calitati functionale exceptionale, care sa devina referinta in categoria de paine 'graham'.

Astfel am creat Sylvester Graham - un produs bazat pe reteta originala Graham.

De ce ati optat pentru o paine feliata, ambalata, avand in vedere ca painea graham este mai cunoscuta publicului in varianta neambalata, sub forma de chifla, care se gasea la Alimentara imediat dupa Revolutie?

Optiunea a venit in mod firesc, unul dintre obiectivele companiei Vel Pitar fiind si cresterea categoriei de paine proaspata ambalata.

Vrem sa oferim consumatorilor produse sigure, care sa corespunda cerintelor actuale in domeniul securitatii alimentelor; de aceea painea Sylvester Graham se produce respectand standardele din domeniul industriei alimentare.

Ce diferente exista intre painea Sylvester Graham si alte paini graham de pe piata? In ce masura respecta painea graham produsa de Vel Pitar reteta originala si principiile lui Sylvester Graham, nutritionistul-pionier din Statele Unite, care a inventat aceasta paine in 1829?

Diferenta vine tocmai din faptul ca painea Sylvester Graham are la baza reteta originala.

Painea Sylvester Graham este realizata din faina integrala obtinuta prin zdrobirea bobului de grau astel incat sa respecte indicatiile lui Sylvester Graham.

Celelalte paini cu faina graham sunt obtinute din amestecul de faina (alba, intermediara sau neagra) si tarata.

Ne puteti spune cateva cuvinte despre procesul tehnologic? Cum se fabrica painea Sylvester Graham in ziua de astazi?

Procesul de fabricare a painii Sylvester Graham este unul special.

Initial, intr-o cuva, faina dietetica Graham Sylvester se inmoaie cu cantitatea de apa stabilita; timpul de inmuiere este de minim 4 ore. Dupa inmuiere se trece la etapa urmatoare, cea de obtinerea aluatului. Materiile prime si auxiliare, anterior pregatite, sunt dozate conform retetei de fabricatie.

Dupa malaxare se trece la urmatoarele etape din proces: divizare, modelare, dospire, coacere si racire/feliere.

Fiecare etapa are parametrii tehnologici atent monitorizati.

Painea Sylvester Graham este una dintre painile sanatoase, cu faina integrala, recomandata si in diete. Ne puteti spune cateva cuvinte despre specificul si aromele acestui sortiment?

Painea Sylvester Graham, pe langa paine Grau Intreg si painea Secara 100% Classe Noire, face parte din gama de paini sanatoase produse de Vel Pitar.

Ea este o paine recomandata in diete datorita senzatiei de satietate data de fibre si este recomandata, asa cum a recomandat-o si Sylvester Graham, in dietele vegetariene.

Painea are o aroma bogata de cereale, fiind o paine din faina integrala, o textura speciala data de boabele de grau zdrobite si un gust deosebit dat de melasa.

Care sunt principalele beneficii pentru sanatate ale painii Sylvester Graham?

Printre principalele beneficii se numara:

- stimuleaza procesul digestiv (sursa de fibre - 7,4 g/100g produs)

- aport ridicat de magneziu si vitamina B

- indicata in diete si in mentinerea unui stil de viata echilibrat

- contine numai ingrediente naturale

- nu contine E-uri si conservanti

Cum a fost primita painea Sylvester Graham de catre consumatorii romani?

Painea Sylvester Graham a fost primita foarte bine in special de vegetarieni, fiind o paine ideala pentru cei care adopta acest stil de viata promovat de Sylvester Graham.

Mai mult, vanzarile acestui produs au aratat ca este un produs apreciat de foarte multi consumatori care adopta un stil de viata echilibrat.

In Statele Unite, biscuitii graham sunt poate chiar mai cunoscuti decat painea facuta din acest tip de faina. V-ati gandit sa sa le oferiti si acest tip de biscuiti consumatorilor romani?

Bineinteles, o extindere fireasca a produsului nostru sunt biscuitii digestivi Sylvester Graham produsi si distribuiti de compania Terra Bisco, companie care face parte din acelasi grup cu Vel Pitar.

Rubrica sustinuta de painea Sylvester Graham, painea ideala a vegetarienilor, care este produsa de Vel Pitar dupa o reteta originala ce sta la baza dietelor vegetariene si are calitati functionale extraordinare datorate fainii integrale graham, cu efecte benefice de durata asupra organismului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Painea Sylvester Graham, #graham Vel Pitar, #reteta painea graham , #paine sanatoasa