Tu stii cum sa-ti alegi painea? Citeste corect eticheta si afla dupa ce trebuie sa te uiti

Vineri, 27 Mai 2016, ora 12:20
8308 citiri
Tu stii cum sa-ti alegi painea? Citeste corect eticheta si afla dupa ce trebuie sa te uiti

Invata cum poti sa alegi cea mai buna paine pentru tine si familia ta, daca vrei sa o consumi pe cea mai gustoasa, dar si sanatoasa. Magazinele iti pun la dispozitie sute de sortimente, care mai de care mai atractive, asa ca tine de tine sa faci o selectie corecta si sa pui pe masa cea mai potrivita paine.

Indiferent de cat de imbietoare poate fi prezentarea si cat de atragator este ambalajul, ar fi bine sa-ti creezi un reflex, care te va ajuta de fiecare data cand trebuie sa alegi dintre mai multe produse: citeste cu atentie informatiile de pe ambalaj!

Asa vei afla, de exemplu, daca painea respectiva contine aditivi nesanatosi - celebrele E-uri -, coloranti, conservanti sau alte substante pe care poate nu le-ai dori neaparat in meniul tau zilnic.

Tot informatiile de pe eticheta iti vor arata ce fel de faina a fost utilizata la producerea painii respective. Cum te poate ajuta aceasta informatie? Este extrem de simplu: asa vei afla daca ai in fata o paine integrala sau nu.

Faina integrala este obtinuta prin macinarea bobului intreg de grau, deci va contine toate partile componente ale acestuia: tarata, germeni si endosperm, care, in mod normal, sunt indepartate in procesul de prelucrare pentru panificatie.

In comparatie cu painea alba, painea integrala contine de trei ori mai multe vitamine si oligoelemente (de 5-6 ori mai mult magneziu). In plus, este mai saraca in calorii decat cea alba, care ingrasa din cauza continutului mare de amidon.

Mai mult, painea integrala poate contine de trei ori mai multe fibre decat o simpla franzela alba, deci este mai hranitoare, ajuta digestia si vine cu tot felul de beneficii pentru sanatate, pe care nu ti le pot oferi alte sortimente.

Este important sa gasesti "faina integrala" in lista ingredientelor, pentru ca nu este intotdeauna usor sa-ti dai seama cu ochiul liber ce fel de faiana au folosit producatorii in sortimente care pot arata a paine sanatoasa, desi compozitia nu le recomanda.

De exemplu, majoritatea specialitatilor graham de pe piata sunt obtinute dintr-un amestec de faina alba, neagra si tarate, nu din faina integrala, adica vor semana cu o painea sanatoasa, fara sa ofere, de fapt, aceleasi beneficii.

Din aceasta categorie, painea Sylvester Graham este singura care are la baza reteta originala si este realizata din faina integrala obtinuta prin zdrobirea bobului de grau. Aceasta contine doar ingrediente 100% naturale - faina integrala graham de grau, apa, gluten de grau, drojdie, melasa din sfecla de zahar, sare iodata, maia de grau, faina alba de grau 650 (0,3%).

Rubrica sustinuta de painea Sylvester Graham, painea ideala a vegetarienilor, care este produsa de Vel Pitar dupa o reteta originala ce sta la baza dietelor vegetariene si are calitati functionale extraordinare datorate fainii integrale graham, cu efecte benefice de durata asupra organismului.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#Painea Sylvester Graham, #paine sanatoasa, #eticheta paine, #cum aleg painea , #paine sanatoasa