12 trucuri anti-imbatranire pentru tenul tau

Luni, 17 Mai 2010, ora 18:07
10846 citiri
12 trucuri anti-imbatranire pentru tenul tau

Exista lucruri simple pe care le faci sau nu, dar despre care este posibil sa nu stii ca fac rau sau bine tenului tau. Aflandu-le, iti poti mari sansele de a tine departe pentru mai mult timp efectele imbatranirii asupra chipului tau.

Dupa cum arata allure.com, iata 12 dintre cele mai importante:

1. Micsoreaza-ti porii

Pe masura ce inaintezi in varsta, porii tai isi maresc circumferinta. Pentru a preveni acest lucru foloseste o solutie de curatare a fetei bazata pe acid salicilic care dizolva grasimile din ei. Totodata, aceasta ajuta la indepartarea celulelor moarte.

2. Curata punctele negre o data pe saptamana

Curata si stoarce punctele negre - cum ar fi cele de pe nas - o data pe saptamana (poti folosi benzile special create pentru asa ceva).

3. Ai grija la protectia impotriva efectelor soarelui

Daca stii ca impotriva efectelor nocive ale razelor soarelui trebuie sa lupti cu o crema cu spectru larg, care are un SPF de cel putin 30, sau ca substantele Mexoryl si Helioplex ofera protectia cea mai de durata, atunci nu trebuie decat sa incepi sa tii cont de ce stii in fiecare zi si sa ai grija sa aplici astfel de creme la fiecare doua ore, chiar si cand esti in masina.

4. Fii mai atenta in ce priveste somnul

Daca te bagi in pat cu macar 15 minute mai devreme cateva seri la rand, iti vei forma un program care te va face sa castigi mai mult somn pe timp de noapte, care este cel mai odihnitor. Este tentant sa stai pe mess sau sa vezi un film pana tarziu, dar, stiind ca aceasta placere nu face bine tenului tau, s-ar putea sa incepi sa te straduiesti sa adormi mai devreme.

Pentru a avea un somn de opt ore renunta la orice tip de cafea bauta dupa ora 3 dupa-amiaza si evita exercitiile fizice cu trei ore inainte de culcare. De asemenea, important este si sa nu mai pui ceasul sa sune de mai multe ori dimineata pentru a simti ca dormi mai mult. Fragmentarea somnului te face sa te simti mai chiauna.

5. Inarmeaza-te cu antioxidanti

Antioxidantii reprezinta cea mai buna protectie impotriva poluarii si a soarelui. Printre cei mai buni se numara coenzima Q10, sau cei care se gasesc in rodie si ceai verde. Indiferent ce tip de antioxidant alegi, important este sa iti dai in fiecare dimineata cu creme care ii au in continut, pentru a fi protejata pe parcursul intregii zile.

6. Aminteste-ti de retinol

Retinolul este singura substanta despre care s-a dovedit ca reduce ridurile pe termen lung. Acesta are insa si cateva inconveniente cum ar fi acela ca poate accentua sensibilitatea la soare (de aceea este recomandat sa fie aplicat seara) sau poate provoca iritatii si mancarimi. Sfatul specialistilor este de a-ti obisnui tenul cu aceasta substanta incet si progresiv.

7. Nu va jucati cu pielea din jurul ochilor

In aceste zone pielea este foarte sensibila si, de aceea, este important sa nu te freci, ciupesti, lovesti acea portiune de fata. De fiecare data cand faci asta risti sa spargi mici vase de sange, ceea ce duce la ingrosarea, innegrirea si matuirea pielii din jurul ochilor. Cand alegi o crema pentru aceasta zona cauta una care sa aiba ingrediente antiimbatranire cum ar fi peptide sau zinc.

8. Nu fuma si nu bea alcool

Daca vrei sa ai grija de tenul tau, trebuie sa ai grija si de corpul tau. Fumatul distruge colagenul si elastina, ceea ce duce la aparitia mai multor riduri. De asemenea, un pahar cu alcool face ca vasele de sange sa se inflameze usor, ceea ce poate grabi lasarea pielii in timp. In plus, si prea mult zahar poate fi daunator pentru tenul tau deoarece incetineste capacitatea organismului de a produce colagen.

9. Renunta la unele obiceiuri

Unele obiceiuri aparent inofensive pot accelera imbatranirea tenului. De aceea, evita sa bei cu paiul deoarece contribuie la aparitia ridurilor din jurul gurii, nu iti mai odihni barbia in palma pentru ca acest gest intinde pielea si schimba-ti perna de bumbac, care poate lasa urme pe fata ta, cu una din satin.

10. Scapa de petele de pe fata

Mai multe studii au aratat ca nu doar ridurile dau aspectul unui ten imbatranit, ci si petele de pe piele. Ele pot fi insa estompate si chiar eliminate in aproximativ o luna cu ajutorul unor creme pe baza de hydroquinone. Acesta este inca un motiv de a avea grija la protectia impotriva soarelui. Altfel, te vei trezi cu pete noi la scurt timp dupa ce abia ai scapat de cele vechi.

11. Inlatura celulele moarte periodic

Pe masura ce imbatranesti, celulele moarte devin din ce in ce mai numeroase pe tenul tau, iar acestea iau din luminozitatea chipului. De aceea, conteaza foarte mult sa iti faci un gomaj de doua ori pe saptamana.

12. Nu uita de gat si maini

Gatul si mainile iti pot trada varsta chiar daca tenul nu o face (in cazul in care ai unul foarte ingrijit). Acorda acestor zone aceeasi atentie care implica protectie impotriva soarelui, retinol seara sau exfolieri de doua ori pe saptamana.

Sfaturi pentru a scăpa de pielea grasă după 30 de ani
Sfaturi pentru a scăpa de pielea grasă după 30 de ani
Te confrunți cu probleme cauzate de pielea grasă? În loc să investești în multe produse cosmetice, ideal ar fi să începi să combați adevărată cauză a acestor probleme. Îți...
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
#sfaturi antiimbatranire ten, #ingrijire piele, #ingrijire fata, #ingrijire ten , #pielea
Comentarii
Poza Deniutz
Deniutz
rank 4
Doamelor va doresc succes din toata inima ...! Dar anii sunt ani ! " Take it easy ! "
Poza gellllu
gellllu
rank 3