5 obiceiuri proaste si cum se reflecta ele pe pielea ta

Luni, 06 Iulie 2009, ora 15:39
6645 citiri
5 obiceiuri proaste si cum se reflecta ele pe pielea ta

Crezi ca stii tot ce face rau pielii tale? Ai fi surprins. Ridurile, pungile de sub ochi si roseata fetei nu sunt intotdeauna cauzate de bagajul genetic cu care ai venit lume sau de soare.

Doar uitandu-te la cineva poti afla cate ceva despre obiceiurile acelei persoane si chiar despre produsele pe care le foloseste, explica Mary P. Lupo, un dermatolog din New Orleans, citat de Health.com.

Primul sfat al expertului este acela de a-ti face timp pentru o vizita la dermatolog. Insa sunt cateva lucruri pe care le poti face chiar tu, in intimitatea casei tale.

1. Nu intotdeauna produsele naturale de exfoliere sunt cele mai potrivite Graul sau alte seminte naturale nu sunt intotdeauna cea mai buna alegere cand e vorba de exfoliere. Chiar daca, de obicei, tot ce e natural e de preferat.

Totusi, in cazul acestor seminte, poate ar trebui sa te gandesti de doua ori. Chiar daca sunt pisate, toate aceste bobite pot irita tenul.

Alternativa: Foloseste un exfoliant mai fin, pentru ten sensibil; riscul de a te alege cu o iritatie se va micsora considerabil. Daca si asa simti ca pielea ta nu e multumita, limiteaza-te la bicarbonatul de sodiu dizolvat in apa calduta.

2. Dusurile lungi si fierbinti Prea mult timp petrecut sub dusul fierbinte poate topi stratul de lipide care iti tine celulele laolalta si care ofera pielii textura moale, hidratata. Chiar daca lipidele vor aparea din nou la nivelul pielii, tot trec cateva ore in care pielea ta este excesiv de uscata.

In plus, apa contine mici cantitati de cloruri, care pot usca pielea si produce iritatii, explica dermatologii.

Alternativa: Fa dusuri caldute, care sa nu dureze mai mult de 10 minute. Poate ca nu sunt la fel de relaxante, dar pielea ta va ramane hidratata. Daca nu poti face toate activitatile pe care ti le-ai propus in cele 10 minute (samponat, sapunit etc.), gandeste-te la instalarea unui filtru pentru apa, capabil sa retina in 99% din cazuri clorurile.

3. Nu sari peste examenele oftalmologice!Miscarile repetitive ale ochilor, cauzate de tulburari de vedere, incontrolabile de obicei, pot cauza riduri.

Alternativa: Chiar daca suspectezi sau nu ca ai avea o problema de vedere, mergi la un control macar o data la doi ani. Si nu uita de ochelarii de soare, care te ajuta sa previi aparitia ridurilor fine de jur imprejurul ochilor.

4. Sa-ti aranjezi parul dupa ce te-ai spalat pe fata Dimineata, cu siguranta iti speli fata si abia apoi iti aranjezi parul. Ce nu stii insa e ca, probabil, toate produsele folosite pe par sfarsesc pe fata ta. Rezultatul: porii blocati si aparitia punctelor negre.

Alternativa: Aranjeaza-ti parul intai si abia apoi spala-te pe fata, pentru a inlatura resturile de produse pentru par folosite. Sau, daca nu vrei sa te speli de doua ori, si ai apucat sa o faci inainte de a-ti cosmetiza parul, foloseste o crema fluida pentru conturul fetei.

5. Nu dormi pe o parte sau pe burta Stii fata aceia sifonata care te amuza dimineata? Dormitul noapte de noapte pe o parte sau pe burta poate face ca acele cute ale chipului sa devina permanente, explica Dr. Lupo. Pielea isi pierde, in cele din urma, elasticitatea, stratul de colagen "rupandu-se".

Alternativa: Invata-te sa dormi pe spate. O perna potrivita te poate ajuta. Un alt truc este sa renunti la asternuturile normale si sa folosesti cearsafuri din satin sau matase, acestea alunecand usor si ferindu-ti fata de riduri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis se teme cu privire la eventuale tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL după ce partidele au decis să susțină candidați diferiți la primăria Capitalei în...
#ingrijire piele, #riduri fata, #exfoliere hidratare piele, #asternuturi riduri, #probleme vedere riduri , #pielea