Ajuta-ti tenul sa se refaca mai bine in timpul somnului

Joi, 08 Iulie 2010, ora 07:04
8918 citiri
Ajuta-ti tenul sa se refaca mai bine in timpul somnului
Prevention

In orele de somn, capacitatea naturala a tenului de a se reface functioneaza la maximum. Studiile arata ca celulele se repara de opt ori mai repede in timpul noptii, estompand ridurile si aducand mai multa luminozitate pielii, in special datorita schimbarilor hormonale care stimuleaza circulatia la nivelul acesteia.

Regula de baza insa este sa dormi opt ore. In caz contrar, nivelul hormonului de stres (cortizolul) creste, reducand productia de colagen necesara combaterii ridurilor.

17 obiceiuri proaste pentru piele

Pentru a veni in ajutorul acestui proces natural anti-imbatranire, citeste sfaturile de mai jos, date de Prevention si incearca sa le aplici.

1. Ai grija sa iti cureti tenul in fiecare seara

Curatarea tenului este esentiala deoarece, astfel, crema de noapte pe care o folosesti va avea efect maxim. Indepartarea machiajului, a grasimilor si a altor impuritati ajuta la inchiderea porilor si la indepartarea sau prevenirea petelor.

Pentru un ten uscat foloseste un produs crema, iar pentru un ten gras sau predispus la acnee utilizeaza un produs gel. Daca folosesti o crema anti-imbatranire, si stii ca ai tenul sensibil, asteapta 10 minute inainte de a o aplica, dupa curatare.

2. Foloseste produse pe baza de retinoizi

Acesti derivati ai vitaminei A sunt foarte importanti pentru a avea un aspect mai tanar al pielii. Cel mai bine este ca produsele ce au in continut astfel de substante sa fie aplicate seara deoarece expunerea la soare, probabila in timpul zilei, reduce efectul acestora.

Stii ce obiceiuri zilnice iti ranesc pielea?

3. Ai grija de cearcane

Un studiu realizat acum cativa ani a demonstrat ca femeile care au aplicat creme pentru cearcane pe baza de vitamina K si retinol, in fiecare seara, timp de 12 saptamani, au observat o imbunatatire a aspectului zonelor de sub ochi cu 33%.

4. Aplica o crema care hidrateaza intensiv

Din cauza faptului ca, in timpul noptii, temperatura corpului creste usor, este nevoie de o hidratare in plus. Cel mai indicat este sa cauti un produs care contine acid hialuronic sau glicerina, substante care ajuta cel mai bine in acest sens.

5. Tine cont de urmatoarele trucuri

* Dormi cat mai mult timp pe spate. Daca stai pe burta sau intr-o parte in fiecare noapte risti sa ramai cu urme de la perna pe fata. In cazul in care nu poti dormi pe spate, foloseste o perna imbracata in satin, material care este mai delicat cu tenul tau.

* Ai grija ca, pe tot parcursul noptii, capul tau sa stea mai ridicat comparativ cu nivelul pieptului, pentru a evita sa te trezesti cu ochii umflati.

Uleiul de ricin face minuni pentru piele

* Daca dormi intr-un aer uscat, tenul tau va fi afectat in ce priveste hidratarea; de aceea ar fi bine sa iti iei un umidificator.

* Indeplineste cat mai multe conditii pentru ca somnul tau sa fie profund si odihnitor. Evita cafeina si exercitiile fizice cu 3-5 ore inainte de a merge in pat, limiteaza cantitatea de alcool si blocheaza orice sursa deranjanta de lumina.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#ten refacere somn, #cearcane, #riduri , #pielea