Arta de a te bronza frumos si durabil

Sambata, 07 Mai 2011, ora 16:14
19235 citiri
Arta de a te bronza frumos si durabil

Bronzatul la soarte este, pe cat de sanatos pe atat de periculos si, pe cat de frumos, pe atata poate fi de dizgratios. Secretele unui bronzat de succes nu sunt multe, dar ele trebuie respectate, cu atat mai mult cu cat efectele negative sunt perverse: nu apar imediat. Cand devin vizibile, se remediaza greu.

Cea mai elementara masura este protectia pielii, pentru ca sa nu apara nici arsurile imediate, nici alergiile ulterioare, nici petele pigmentate, de care cu greu mai scapi in viitor.

Multi balneologi recomanda un dus scurt atat inainte de plaja, cat si dupa. Dupa dus, pielea ramane curata, hidratata, porii se deschid, iar cremele protectoare sunt bine primite de epiderma.

Farmaciile dispun de o gama larga de creme protectoare si nu putem spune ca unele sunt mult mai bune ca altele. Important este sa nu le neglijezi. Totdeauna este de preferat un sistem filtrant cu spectru larg, pentru a bloca atat razele UVB in exces, cat si cele UVA.

Nu ezita sa consulti prospectele cremelor

Un factor mai mare protejeaza pielea mai bine. Pentru tenul blond, se recomanda, la inceput, un fotoprotector cu SPF 50+. Daca stii ca soarele nu te prea arde, poti incepe cu o crema 30, iar daca stii ca nu te arzi niciodata, poti incepe chiar si cu un produs SPF 20. Eventual, dupa cateva zile, poti incerca un SPF mai mic.

Terminologia si caracteristicile acestor filtre antisolare se gasesc pe ambalajul sau in prospectul lor. In caz de neclaritate, farmacistul poate da explicatiile necesare.

Cand te expui la soare, trebuie sa ai in vedere ca nasul, urechile si chiar buzele sunt cele mai expuse sau, daca vreti, cele mai vizibile in cazul unor arsuri. Nu trebuie evitate cremele speciale destinate fetei, chiar daca folosirea mai multor sortimente inseamna un efort financiar suplimentar.

Atentie: produsele fotoprotectoare se aplica preventiv, cu o jumatate de ora inainte de expunerea la soare si se repeta la interval de doua ore.

Totodata, trebuie stiut ca nicio crema nu asigura o protecie perfecta si, de aceea, expunerea intre orele 11 si 16 trebuie evitata. Intervalul este util pentru odihna, masa si siesta. Obiceiul de a sta "toata ziua pe plaja" este daunator.

In cazul unei vacante de vis in zonele exotice, acest interval orar nu mai este valabil. Nu ezita sa consulti medicul sau farmacistul din zona.

Un bronzaj uniform, rezistent si sanatos il asigura betacarotenul, care se gaseste in farmacii ca produs naturist, dar este suficient sa-l oferi organismului prin alimente crude, bogate in aceasta substanta: morcovi, spanac, varza creata, pepeni galbeni, caise.

Betacarotenul stimuleaza formarea de pigmenti, asigurand, prin aceasta, o bronzare uniforma, dar si o buna protectie impotriva razelor ultraviolete, blocand totodata imbatranirea pielii.

Cateva sfaturi practice

Exista metode care accentueaza efectul de bronzare, asigurand si pielea sanatoasa. Una din ele consta in aplicarea de comprese sau masaje cu ceai (veritabil) concentrat pe toate partile corpului, dupa plaja, timp de 10 minute. Pielea bronzata capata o culoare cu totul aparte, aurie, atragatoare.

A doua metoda este aplicarea unui masaj scurt (5 minute) pe intreg corpul cu morcov ras. Vitaminele continute de morcov improspateaza pielea si previn efectul de imbatranire cauzat de expunerea la soare.

Pe plaja, ochelarii de soare sunt indispensabili. Daca razele solare aduc efecte benefice epidermei, ele sunt distrugatoare in ce priveste ochii. Nu evita ochelarii speciali de plaja, cu o buna protectie antivioleta.

Pentru cine face nudism, nu e de uitat: sfarcurle sanilor si corola inconjuratoare trebuie protejate. Exista autcolante aflate in comert, dar se pot improviza buline din panza sau hartie. Leucoplastul trebuie evitat: se degradeaza la soare.

Pe plaja, nu se folosesc alte produse cosmetice in afara cremelor de protectie antisolara. Deodorantele nu-si au rostul si pot dauna pielii expuse la soare.

Alimentatia este deosebit de importanta in timpul perioada expunerilor la soare. Vitaminele A,C si E nu trebuie sa lipseasca, fie luate pe cale medicamentoasa, fie consumand fructe si legume bogate in asemenea vitamine.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Candidatul liberal la Primăria Capitalei, anunțat odată cu retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursă, vrea să propună „un model liberal de administrație”. Sebastian Burduja, liderul...
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit o sumă record de aproape 3,2 miliarde de lei, echivalentul a 643 milioane de euro, în titluri de stat Fidelis, săptămâna trecută. De asemenea, depozitele în lei ale...
#bronzat sfaturi, #sfaturi crema protectie solara, #bronzat uniform soare , #pielea