Cauze ascunse ale acneei

Luni, 12 Septembrie 2011, ora 11:40
6942 citiri
Cauze ascunse ale acneei

Esti un om matur si ai zice ca ai scapat de varsta la care cosurile iti dadeau batai de cap. Totusi, nu stii din ce cauza, cand iti este lumea mai draga, te trezesti cu o acnee de toata frumusetea. Care sa fie cauza?

Potrivit Men's Health, exista mai multe lucruri care pot declansa aceste episoade cat se poate de neplacute:

Produse lactate: un studiu publicat in Jurnalul American de Dermatologie arata faptul ca baietii care beau mai mult de doua portii de lapte pe zi sunt mai predispusi la acnee. Cercetatorii cred ca acelasi principiu se aplica si la oamenii maturi.

Laptele nu contine doar proteine si nutrienti, ci si diverse tipuri de insulina ce activeaza anumiti hormoni si cresc productia de sebum, care infunda porii. Unii oameni sunt foarte sensibili la consumul de lapte, pe cand ceilalti nu au nicio problema, asa ca trebuie sa fii atent la raspunsul propriului organism.

Daca vezi vreo problema, apeleaza la laptele de soia sau de migdale, in locul celui de vaca.

Carbohidrati: cercetatorii le-au facut o curatare faciala catorva barbati si i-au pus la o dieta speciala timp de 12 saptamani. Unii au fost pusi sa consume multi carbohidrati, pe cand altii mai multe proteine, vegetale si cereale integrale. Desi ambele grupe au observat o scadere a numarului de cosuri, in cazul celei de-a doua grupa rezultatele au fost de doua ori mai bune.

Specialistii cred ca insulina creste inflamarea pielii, ducand la eruptii, asa ca trebuie mentinuta o moderatie. Hrana procesata poate reprezenta un alt factor negativ, dar trebuie sa ai grija si la zaharul consumat.

Lipsa de acizi omega 3: cu cat consumi mai multi asemenea acizi, cu atat vei avea un ten mai frumos si curat, asa ca incearca sa consumi peste gras, sardine si ansoa. Numarul cosurilor scazuse cu un sfert dupa doua luni de regim la unele persoane. Chimicalele inflamatorii cresc productia de sebum, iar omega 3 impiedica acest proces.

Stresul: cercetatorii cred ca hormonul stresului poate provoca acnee, caci anumiti hormoni steroizi sunt eliberati si infunda porii si activeaza glandele care produc sebum. Un studiu al Universitatii Stanford arata faptul ca studentii au mai multe cosuri in perioada examenelor, tocmai din cauza ca atunci sunt cel mai stresati.

Prea mult soare: de-a lungul anilor, expunerea la soare poate creste productia de sebum si duce la infundarea porilor. Asta se intampla din cauza anumitor produse de protectie solara, care sunt prea dure si nu lasa pielea sa respire.

Mai bine alege un spray in locul cremelor, caci acesta are alcool, care se evapora si nu iti incarca epiderma. Evita produsele cu prea mult ulei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#cosuri cauze, #cosuri lapte, #cosuri stres, #acnee cauze, #acnee motivea, #acnee adulti, #acnee maturitate , #pielea
Comentarii