Ce cauzeaza acneea in randul adultilor

Marti, 11 Octombrie 2011, ora 21:27
8584 citiri
Ce cauzeaza acneea in randul adultilor

Daca unui om i se cere sa-si imagineze o persoana cu acnee, cu siguranta ii va veni in minte un adolescent. Ce faci insa daca ai trecut de multa vreme de aceasta perioada, dar cosurile tot nu vor sa te paraseasca si tenul tau este in continuare la fel de afectat?

Cercetarile arata faptul ca 35% dintre femeile de 30 de ani, 26% dintre cele de 40 de ani si 15% dintre cele de peste 50 de ani se incadreaza in aceasta categorie cu probleme ale tenului. Iata care sunt potentialele cauze, potrivit Prevention, astfel incat sa te poti gandi la eventuale solutii:

Schimbari hormonale

De cate ori corpul tau experimenteaza o schimbare la nivelul hormonilor "masculini", precum testosteronul, productia de sebum creste si porii se infunda, bacteriile se inmultesc, apar inflamatii si cosuri. Acest lucru se poate intampla mai des inainte de menopauza, dar si inainte de fiecare ciclu menstrual. Conform unui studiu recent, femeile de peste 33 de ani sunt mai predispuse unor asemenea probleme.

Dieta

Mancarea grasa nu provoaca neaparat si o ingrasare a tenului, dar anumite produse au acest efect. Carbohidratii si zaharul, la fel ca orice altceva creste nivelul zaharului din sange (paste, paine alba, dulciuri) declanseaza un proces inflamator si o eruptie cutanata, potrivit dermatologului Linda Franks din New York.

Si lactalele pot cauza cosuri, cel mai probabil din cauza hormonilor aflati in aceste produse. Daca alegi produse bio ai putea sa scapi de aceasta problema, caci animalele care produc laptele sunt hranite in mod sanatos.

Ciocolata are si ea un mic rol in dezvoltarea acneei, dupa cum arata un studiu al Academiei de Dematologie din 2011.

Stresul

Expertii spun ca stresul duce la o concentratie mai mare de cortizol, care "spune" corpului sa produca mai mult sebum, ceea ce in mod evident duce si la aparitia acneei.

Un nivel mare de testosteron sau sindromul ovarului polichistic

Problemele de sanatate care implica hormoni, precum nivelul crescut de testosteron, sau sindromul ovarului polichistic, reprezinta adesea cauze pentru problemele tenului.

Acestea afecteaza 5-10% dintre femei, multe dintre neavand insa habar, din cauza ca nu isi fac analizele necesare. Un simplu test de sange poate scoate la iveala afectiunea, astfel incat sa se ia masuri pentru a fi rezolvata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#cosuri adult cauze, #acnee adult cauze, #acnee maturitate alimentatie, #cosuri cauze , #pielea