Ce spun tenul si urechile despre sanatatea ta

Marti, 21 Iunie 2011, ora 07:02
18899 citiri
Ce spun tenul si urechile despre sanatatea ta
Foto: skincarestory

Recent, un grup de cercetatori de la Scoala de Medicina Yale, SUA, a sugerat ca ridurile ar putea fi un semn de osteoporoza sau de boala oaselor fragile.

Ei au examinat 114 femei cu varste intre 40 si 50 de ani si au descoperit ca cele care aveau cele mai pronuntate riduri aveau si cele mai fragile oase. Si asta deoarece atat oasele, cat si pielea au nevoie de aceeasi substanta esentiala - colagenul.

Conform Daily Mail, iata ce iti pot spune tenul si urechile despre sanatatea ta.

A. Tenul

1. Roseata

Probleme posibile: lupus eritematos, boli de inima, menopauza.

Lupusul poate cauza o roseata sub forma de fluture pe obraji si nas, alte simptome fiind durerile de articulatii si oboseala.

De asemenea, stenoza mitrala, caracterizata prin faptul ca valva mitrala (de pe partea stanga a inimii) nu se deschide complet, duce la cresterea tensiunii arteriale si la reducerea cantitatii de oxigen din sange, ceea ce poate determina aparitia unor pete rosiatice pe intregul corp, dar care sunt mai vizibile la nivelul fetei.

Iar in ceea ce priveste menopauza, o roseata la nivelul fetei si gatului este un semn comun, din cauza schimbarilor hormonale care apar in aceasta perioada.

2. Fata umflata si pufoasa

Probleme posibile: hipotiroidism, oreion.

Atunci cand tiroida nu produce o cantitate suficienta de tiroxina, un hormon care controleaza cata energie foloseste corpul, metabolismul incetineste. Iar acest lucru poate duce la crestere in greutate, inclusiv la nivelul fetei. Boala lui Hashimoto, anumite medicamente pentru depresie si cateva afectiuni ale inimii pot duce la o dereglare a tiroidei. Printre simptomele timpurii se numara oboseala, depresia si durerile musculare.

De asemenea, umflarea fetei poate fi determinata si de oreion, o infectie virala inalt contagioasa. Alte simptome sunt pierderea apetitului si dureri articulare.

3. Schimbarea culorii

Probleme posibile: bronsita, astm, icter.

Bolile respiratorii, cum ar fi bronsita si emfizemul, pot face ca pielea sa fie pamantie, gri, din cauza faptului ca nu exista suficient oxigen in fluxul sangvin. La copii, schimbarea culorii pielii in aceste nuante poate fi un semn ca urmeaza un atac de astm. De asemenea, daca pielea devine galbuie acesta este un posibil semn de icter.

4. Mancarimi

Probleme posibile: eczema, sarcina, sensibilitate la antibiotice.

O piele uscata, cu mancarimi si inflamatii, poate fi semn de eczema. De asemenea, mancarimi pe piele pot sa apara si in timpul sarcinii, in special in ultimele luni. In plus, anumite antibiotice, folosite pentru a trata boli respiratorii cronice, infectii cu transmitere sexuala si malarie, pot cauza mancarimi.

5. Pete (numai pentru femei)

Problema posibila: sindromul ovarului polichistic.

Aceasta afectiune hormonala poate duce la o serie de simptome, inclusiv la probleme in a ramane gravida, crestere a parului in exces, pete si acnee. Nu se stie insa care este cauza acestei boli.

B. Urechile

1. Schimbarea formei

Problema posibila: cancer de piele.

O tumoare in canalul urechii interne sau externe, indiferent daca este maligna sau benigna, poate determina schimbarea formei sau a directiei urechii. Tumorile tind sa apara ca niste noduli mai albi sau in culoarea pielii, moi, iar urechea este un loc frecvent pentru instalarea carcinomului bazal celular - cea mai frecventa forma de cancer de piele.

2. Lobi ridati

Probleme posibile: boli de inima.

Ridurile in diagonala la nivelul lobilor ar putea fi legate de probleme cardiovasculare, conform unui studiu publicat in Jurnalul Medical Britanic. De asemenea, pot fi si rezultatul inaintarii in varsta, perioada in care riscul de boli de inima este mai mare.

Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
Alegeri 2024. Cine sunt favoriții în viziunea lui Victor Ponta: “Oricine intră în turul doi cu George Simion, îl bate” INTERVIU VIDEO
Alegeri 2024. Cine sunt favoriții în viziunea lui Victor Ponta: “Oricine intră în turul doi cu George Simion, îl bate” INTERVIU VIDEO
Conflictele din Alianța PNL-PSD continuă deși a mai rămas puțin timp până la primul test al alegerilor. Unii candidații care și-au dorit să intre în cursa pentru Primăria Capitalei nu...
#semne boli ten, #ten semnalmente boli, #piele semne boli, #urechi semne boli , #pielea