Ce sa mananci pentru o piele sanatoasa

Sambata, 04 Iunie 2011, ora 09:24
5649 citiri
Ce sa mananci pentru o piele sanatoasa

Pielea este cel mai mare organ al corpului, de aceea este foarte important sa ai mare grija de ea. Milioane de oameni, in special femeile, cheltuiesc bani multi in incercarea de a avea o piele cat mai sanatoasa si mai frumoasa.

Exista o multime de creme si procedee cosmetice la care poti apela, multe dintre ele fiind create din ingrediente organice. Totusi, iti poti proteja pielea si in alt fel. Potrivit Pure and Healthy, exista alimente care te pot ajuta sa arati foarte bine atata timp cat le consumi cu regularitate.

"Consumand o gama variata de mancare si bauturi sanatoase te vei mentine hidratat si sanatos", afirma dermatologul Susan C. Taylor. Iata ce este bine sa consumi:

Alimente bogate in zinc

Zincul este cunoscut pentru capacitatea sa de a lupta cu infectiile si a reduce inflamatiile, de a distruge bacteriile din profunzimea si de pe suprafata pielii. Zincul este bun si pentru cei care sufera de acnee sau simple cosuri ale adolescentei. Zincul ajuta si in mentinerea colagenului si a fibrelor de elastina. Consuma tarate de grau, fasole, carne de curcan, carne slaba de porc, pui si stridii.

Alimente cu vitamina A

Vitamina A este esentiala pentru revigorarea pielii, iar lipsa acesteia are ca efect o uscaciune a dermei. Aceeasi vitamina reduce si inflamatiile dupa ce pielea a fost expusa la soare. Beta-carotenul, o versiune din plante a vitaminei A, este gasit in diverse fructe si legume, precum morcovii, mango, cartofii dulci, caisele sau dovleceii.

Alimente cu vitamina C

Vitamina C ajuta in lupta cu radicalii liberi si previne distrugerea celulelor, intarziind procesul de imbatranire. Este si un factor-cheie in producerea colagenului, a substantelor care previn aparitia ridurilor si lasarea pielii. Ardeii iuti, brocoli, varza de Bruxelles, capsunile si citricele sunt bogate in vitamina C.

Alimente cu vitamina E

Vitamina E este intalnita in multe creme de piele, oferind numeroase beneficii, precum intarzierea imbatranirii. Mananca nuci, seminte, uleiuri vegetale, spanac si cereale fortifiate.

Alimente cu resveratrol

Resveratrolul este un compus natural produs de plante, fiind recunoscut pentru functia sa de incetinire a procesului de imbatranire. Strugurii rosii si mov, afinele si fructele de padure sunt bogate in aceasta substanta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#alimentatie piele sanatoasa, #alimentatie piele frumoasa, #mancare piele, #piele ingrijire, #piele dieta , #pielea