Ce sa nu-i faci pielii tale

Sambata, 05 Septembrie 2009, ora 20:07
2749 citiri
Ce sa nu-i faci pielii tale
Foto: cosmeticsclub

Pielea este protectorul tau, ea intampina lumea din exterior. Este cel mai mare organ al corpului si te protejeaza de schimbarile de temperatura si de razele solare, printre multe altele.

Cu toate ca sanatatea interioara este foarte importanta, si cea exterioara trebuie sa aiba parte de o ingrijire atenta.

Care 2 te ajuta sa afli care sunt cele mai daunatoare lucruri pe care ai putea sa i le faci pielii tale.

Cand te uiti in oglinda la pielea de pe fata esti tentat sa storci cosurile foarte mari, gandindu-te ca acest lucru te va ajuta sa scapi mai repede de ele. Gresit! Din contra, nu vei face nimic altceva decat sa le inflamezi mai rau si sa te alegi cu cicatrici. Fa acest lucru doar cu punctele negre, insa foarte rar. Daca ai foarte multe cosuri si nu reusesti sa scapi de ele, mergi la un dermatolog.

Crezi ca daca vei merge la un salon de bronzare si apoi la mare, bronzul va arata mai bine? Insa te gandesti si la deteriorarea pielii? La fel ca razele soarelui, solarul poate provoca arsuri, imbatranire prematura si cancer de piele.

Ai auzit de riscurile fumatului, printre care cancerul pulmonar, bolile de inima si emfizemul? Dar ai observat ca pielea fumatorilor in varsta tinde sa devina galbena? Dupa expunerea la soare, fumatul este cel mai mare factor daunator pielii. Cu alte cuvinte, fumatul te poate face sa arati mai in varsta.

Probabil ai auzit ca vitamina A ajuta la vindecarea acneei. Dar stiai si ca prea multa vitamina A poate provoca probleme serioase de sanatate? Cel mai bine este sa asimilezi un nivel moderat de vitamina A. Spanacul, cartofii dulci, dovleacul si morcovul sunt perfecte pentru a asimila vitamina A.

Nu incerca sa tratezi rozaceea de unul singur. Trebuie sa mergi sa discuti cu un dermatolog despre cum sa scapi de ea. Persoanele care sufera de rozacee au pielea rosie, inflamata si sensibila. Nu folosi nicio crema fara sa consulti un medic specialist.

Pentru barbatii cu acnee: evitati sa folosesti aparatele de ras cu foarte multe lame. Ignorati produsele noi de pe piata si folositi un aparat de unica folosinta cu o singura lama de ras.

Nu folosi produse misterioase. Daca suna prea frumos ca sa fie adevarat, probabil asa este. Evita produsele a caror reclama spune ca au o formula secreta. De obicei, oamenii de stiinta spun ceea ce stiu sau ceea ce afla.

Daca faci tratament contra acneei, trebui sa afli ca nu se va rezolva totul peste noapte si ca daca te uiti tot timpul in oglinda iti vei face mai mult rau. De asemenea, in aceste zile este de preferat sa eviti machiajul si sa lasi medicamentele sa actioneze.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#sfaturi ingrijire piele, #ingrijire piele produse naturale, #sfaturi ingrijire corporale , #pielea