Ce vitamine sa cauti in produsele de ingrijire, pentru o piele mai tanara

Joi, 06 Ianuarie 2011, ora 07:01
16879 citiri
Ce vitamine sa cauti in produsele de ingrijire, pentru o piele mai tanara

Poate ca incerci sa consumi legume si fructe suficiente. Poate ca si reusesti, dar efectele nu sunt resimtite la nivelul pielii tale, sau cel putin tu nu le vezi.

Cercetarile arata ca acesti nutrienti sunt esentiali pentru prevenirea si ameliorarea semnelor imbatranirii. O dieta echilibrata este importanta - pentru ca iti tine pielea supla si stralucitoare - insa la fel de adevarat e faptul ca organismul ofera pielii doar un anumit procentaj din vitamine, indiferent cat de multe ai ingera.

Cum nu se poate sa trimiti vitaminele, cu dedicatie, catre "laba gastei" in formare sau catre petele maron care incep deja sa se intrevada, singura solutie, potrivit profesorului de dermatologie Mary Lupo, de la Universitatea Tulane, este sa aplici vitaminele local. Iata ce vitamine (si mai ales pentru ce) trebuie sa cauti in produsele de ingrijire.

Vitamina A: Lupta cel mai bine cu semnele imbatranirii

Se gaseste in multe dintre lotiuni, creme de noapte (derivatii sunt cunoscuti ca si retinoide), conform titluAOL. Cercetarile au aratat ca reduce ridurile, intensitatea petelor ce apar odata cu inaintarea in varsta si amelioreaza asprimea tenului. De altfel, sunt publicate peste 700 de studii ce trateaza retinoidele, iar eficacitatea acestora este testata.

Asa ca aplica plina de incredere produsul tau care le contine noaptea, pentru ca lumina soarelui inactiveaza cele mai multe forme ale Vitaminei A. Adesea, rezultatele se vad si dupa 4 sau 8 saptamani.

Din pacate, exista si efecte secundare: se poate observa iritarea pielii, roseata acesteia si chiar formarea unor cojite.

Vitamina B3: Mareste hidratarea si reduce roseata

Se gasestea adesea in lotiuni, creme si seruri, uneori sub denumirea de niacinamida. S-a demonstrat ca mareste productia de ceramide si acizi grasi, componenti-cheie ai stratului superficial al pielii, cel protector. Cu cat acest strat este mai puternic, pielea este mai capabila sa pastreze umezeala in interior si agentii iritanti la exterior.

Daca ai pielea uscata sau sensibila, Vitamina B3 este cu atat mai importanta, explica Leslie S. Baumann, director al Scolii de Medicina Cosmetica si al Institutului de Cercetare din cadrul Universitatii Miami.

Un studiu recent a aratat ca Vitamina B3 amelioreaza si rozaceea, o afectiune a pielii care se agraveaza odata cu inaintarea in varsta. Un alt beneficiu oferit de B3 este ca inhiba transferul de pigmenti catre celulele pielii, minimalizand petele ce apar odata cu varsta.

Pentru cele mai bune rezultate, produsele care contin Vitamina B3 se aplica dimineata si seara. Iar pentru ca retonidele sa nu aiba ca efect iritatiile, este mai bine sa fie folosite concomitent cu niacinamida. Pe langa faptul ca se reduce riscul aparitiei efectelor secundare, cele doua fac ca si efectul antiimbatranire sa fie si mai puternic.

Vitamina C: Previne pierderea elasticitatii pielii

Se gaseste in produsele care sunt ambalate in cutii opace, pentru a nu interactiona cu lumina soarelui. Cauta, pe lista ingredientelor, pana la jumatate, pentru a te asigura ca produsul are o concentratie de Vitamina C de macar 5%, pentru a se obtine beneficii vizibile, este sfatul dermatologilor.

Produsele ce folosesc Vitamina C ar trebui utilizate inainte de a aplica crema cu ecran solar, pentru o si mai buna protectie si lupta cu radicalii liberi.

Cauta mai ales produsele care contin acid ascorbic (cea mai prietenoasa forma de Vitamina C) in combinatie cu Vitamina E, pentru ca acest duo ofera de patru ori mai multa protectie in fata radicalilor liberi.

Vitamina E: Amelioreaza uscaciunea si mareste protectia in fata ultravioletelor

Cel mai adesea, Vitamina E se gaseste in cremele cu ecran solar sau care se folosesc dupa plaja. Cele mai bune produse antiimbatranire contin cel putin 1% Vitamina E, asa ca ingredientul ar trebui sa se gaseasca trecut la mijlocul listei.

Studiile au aratat ca Vitamina E combate uscaciunea, ajutand pielea sa-si pastreze umezeala naturala. In plus, si-a castigat renumele de vitamina protectoare, gratie abilitatii ei de a anula efectele nocive ale radicalilor liberi, inclusiv a celor proveniti din fumul de tigara, dupa cum a aratat o cercetare.

Alte studii au aratat ca daca se folsoesc produse cu Vitamina E inainte de expunerea la soare, pielea va fi mai putin rosie, iritata si uscata.

Este obligatoriu sa fie folosite produse care contin Vitamina E (si C) in caz de expunere la soare, inainte si dupa expunere. Sunt suficiente si cateva minute de expunere la soare pentru ca rezervele naturale de Vitamina E ale pielii sa fie injumatatite.

Vitamina K: Pentru o piele mai tanara si ochi mai luminosi

Se gaseste de obicei in cremele destinate ingrijirii ochilor, care contin si retinol. Despre Vitamina K s-a demonstrat ca poate "deschide" sau ameliora cearcanele. Capilarele fragile din aceasta zona au numai de castigat de pe urma vitaminei, care impiedica blocarea acestora.

Un studiu recent a aratat ca cremele de ochi pe baza de Vitamina K, folosite zilnic, au efect vizibil dupa circa 4 luni. Din pacate, insa, cum produsele testate contineau si retinol, nu se stie care dintre ingrediente este cel "merituos", despre cel din urma stiindu-se ca ingroasa pielea translucida de sub ochi (facand mai putin vizibile vasele de sange) si actionand asupra melaninei, care face cearcanele mai proeminente.

De aceea se recomanda folosirea unui produs care le contine pe amandoua, mai ales ca se crede ca retinolul mareste abilitatea Vitaminei K de a penetra pielea si a o deschide.

Un astfel de produs ar trebui aplicat seara, inainte de culcare, o data sau de doua ori pe saptamana, la inceput, pentru ca pielea sa se acomodeze cu retinolul, marind apoi numarul aplicarilor, cu cate o seara, saptamanal.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#ingrediente creme, #creme ingrijre ten, #vitamine creme fata, #vitamine creme antiimbatranire, #ingrijire ten , #pielea
Comentarii