Ce vitamine trebuie sa asimileze o femeie in functie de varsta?

Luni, 11 Ianuarie 2010, ora 18:28
20836 citiri
Ce vitamine trebuie sa asimileze o femeie in functie de varsta?
Foto: Buzzle

Vitaminele sunt absolut necesare pentru ca organismul sa functioneze normal. Unele vitamine iti fac parul si pielea stralucitoare, altele te incarca cu energie, in timp ce altele te ajuta in mentinerea greutatii. Principalele categorii de vitamine sunt A, B, C, D, E, K. Afla in continuare de ce tipuri de vitamine are nevoie o femeie in functie de varsta.

O dieta echilibrata poate asigura nevoia organismului de vitamine si minerale si poate asigura o buna sanatate, aminteste Buzzle. Ai nevoie de vitamine deoarece deficienta poate duce diferite tulburari si chiar la boli grave.

Corpul unei femei este supus mai multor schimbari: pubertate, menstruatie, sarcina, nastere si menopauza si, in functie de acestea, are nevoie si de vitamine diferite. Mai mult, in functie de varsta, tipul si cantitatea de vitamine necesare organismului se poate schimba.

Vitamina A regleaza tesuturile si mentine oasele sanatoase, pastreaza pielea, ochii si dintii sanatosi. Aceasta vitamina se gaseste in lapte, galbenus de ou, morcovi, legume cu frunze, portocale si ananas.

Vitamina B este esentiala deoarece furnizeaza energie organismului. Vitamina B1, cunoscuta sub numele de tiamina, intareste sistemul imunitar al organismului. Vitamina B2, riboflavina, produce energie. Astfel, multe femei care au lipsa de riboflavina se simt obosite.

Vitamina B3, niacina, controleaza cresterea colesterolului si este responsabila pentru cresterea energiei femeii. Vitamina B5, acidul pantotenic, intareste sistemul imunitar al organismului. Vitamina B6, piridoxina, protejeaza arterele.

Vitamina B9, acidul folic, este responsabila pentru formarea celulelor rosii din sange, care mentin nivelurile de energie. Vitamina B12, cianocobalamina, ajuta in absorbtia produselor alimentare astfel incat sa se produca energie. Din aceasta grupa face parte si biotina.

Vitamina C este cea mai importanta vitamina pentru organism.

Vitamina D stimuleaza starea de sanatate a oaselor si a dintilor.

Vitamina E joaca un rol important in cresterea parului, vindecarea tesuturilor si in alte procese metabolice.

Vitamina K este esentiala pentru coagularea sangelui.

La varsta de 20 de ani femeile au nevoie de multa vitamina D si calciu. Astfel, este necesar sa consumi 600 mg de calciu pe zi, iar vitamina D poate creste absorbtia calciului de catre organism. In acest mod poti preveni aparitia osteoporozei mai tarziu in viata. Poti lua suplimente de vitamine precum capsulele de ulei de peste.

Femeile de 30 de ani pot suferi de deficienta de fier, ceea ce poate duce la o stare permanenta de oboseala. La aceasta varsta ai nevoie sa asimilezi cat mai mult fier, vitamina C, vitamina E si vitamina K pentru a avea o piele neteda. In cazul in care doresti sa ramai insarcinata ai nevoie de acid folic, vitamina B6, vitamina B12, vitamina C si vitamina E. Acidul folic va preveni defectele de la nastere.

Femeile ce au in jur de 40 de ani au foarte multe responsabilitati si stresul le poate pune la pamant. Metabolismul incepe sa incetineasca la aceasta varsta, astfel incat, trebuie sa consumi vitamina C pentru efectul sau de antiimbatranire. Vitaminele A, B6 si E te vor ajuta si ele in sustinerea sitemului imunitar.

Potrivit statisticilor, aproximativ 78% dintre femeile de 50 de ani pot avea cancer la san. Astfel, pe langa vitaminele zilnice necesare consuma cat mai mult ceai verde si arginina.

La varsta de 60 de ani este recomandabil sa consumi niacina pentru a putea controla nivelul colesterolului. Suplimente de multivitamine sunt recomandate pentru a mentine nivelul de energie.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#vitamine femeie varsta, #vitamine necesare organismului, #vitamine organism beneficii , #pielea