Cele mai bune alimente pentru ten

Miercuri, 24 Februarie 2010, ora 10:06
8165 citiri
Cele mai bune alimente pentru ten
Foto: auburn.wednet.edu

Tenul este principalul indicator al alimentatiei improprii, problemelor digestive sau al exceselor de orice fel. Pielea imbacsita, lipsita de stralucire si netezime apare pentru ca nu este hranita corespunzator si tocmai de aceea nici o crema sau tratament facial nu va fi eficient.

Care2.com a alcatuit o lista a celor mai bune alimente pentru pielea ta, pe care le poti consuma zilnic. Cel mai important lucru pentru ten este evitarea deshidratarii. Apa consumata zilnic asigura sanatatea si stralucirea pielii tale, deci nu uita de cei doi litri de apa pe care ii vei consuma in fiecare zi.

Principiul general al sanatatii tenului tau este echilibrul intre vitamine, minerale si proteine. Astfel, ai nevoie de fructe si legume, carne saraca in grasimi si produse lactate la fiecare masa.

Ceaiurile fac minuni pentru tenul tau. Toate ceaiurile au efect antioxidant si ajuta la revigorarea organismului prin favorizarea eliminarii toxinelor. Ceaiul verde in special iti este de mare ajutor pentru ca regleaza digestia si ajuta la formarea celulelor sanatoase.

Uleiul de masline este un alt aliment benefic tenului tau. Il poti folosi la gatit sau pentru salate, pentru ca asigura pielii necesarul de grasimi. Alunele sunt benefice pentru sanatatea pielii tale. Sunt recomandate persoanelor trecute de 30 de ani pentru ca un consum regulat asigura aspectul tanar, neted si luminos al tenului.

Capsunile, afinele si zmeura au proprietati antioxidante si protejeaza pielea de infectii. Legumele verzi sunt bogate in vitamina A si au rolul de a vindeca eczemele, acneea sau orice infectie a pielii. Ele vor fi consumate in fiecare zi, crude sau in salate, deci fa-ti rezerve de spanac, varza, brocoli sau pastai.

Poti include si morcovul proaspat in combinatiile tale de salate, benefice pentru o piele sanatoasa si nu uita de apa pe care o vei consuma pe tot parcursul zilei. Mai mult, cana de lapte de seara sau iaurtul de la pranz inseamna un aport important de calciu in organism, absolut necesar pentru o piele sanatoasa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#alimente pentru ten, #probleme ten alimentatie, #piele sanatoasa alimente , #pielea