Cele mai bune diete pentru tenul tau

Duminica, 19 August 2012, ora 08:00
6814 citiri
Cele mai bune diete pentru tenul tau

Pielea tenului este cea mai expusa la intemperii, dar si bombardata cu o multime de substante, astfel incat este prima care tradeaza trecerea anilor. In plus, aspectul ei depinde si de mancarea pe care o consumi.

De la riduri pana la pori incarcati, exces de sebuum si iritatii, tenul tradeaza imediat persoanele care nu au un stil de viata sanatos, conform Health.com. Iata care diete sunt cele mai bune pentru a avea o fara tanara si radianta:

Dieta mediteraneana

Pestele, legumele cu frunze verzi gen spanac, urzici, napi, salata verde, uleiul de masline si fructele sunt vedetele acestei diete. Ea te protejeaza de formarea melanoamelor, cea mai periculoasa forma de cancer de piele, dupa cum arata un studiu italian.

Acizii grasi omega 3 iti mentin epiderma puternica si elastica. Uleiul de masline, rosiile si vinul rosu au antioxidanti, care ajuta chimicalele din sange sa reactioneze pozitiv la razele soarelui si sa nu apara probleme.

Dieta vegetariana/vegana

Fie ca renunti la carne si alte produse animaliere din motive etice sau doar pentru a trai mai sanatos, probabil mananci mai multe produse proaspete si mai multe cereale integrale, fapt ce se reflecta pe pielea ta.

Antioxidantii din aceste produse neutralizeaza radicalii liberi si minimalizeaza riscul de aparitie a ridurilor, petelor maro si altor semne ale imbatranirii.

Semintele de in, de floarea soarelui si uleiul de masline nu trebuie sa lipseasca dintr-o asemenea dieta.

Dieta bogata in proteine si saraca in carbohidrati (Atkins)

Daca tai din consumul de paste, paine alba si zahar rafinat, scazi nivelul stresului, cortizolul, spune dermatologul Francesca Fusco. Aceasta dieta este mai bogata in cereale integrale, legume proaspete si carne slaba, acestea oferind antioxidanti si zinc, ambele stimuland productia de colagen.

Ai grija sa nu mananci prea multe produse animaliere, caci acest tip de grasime sustine productia de radicali liberi. Bea multa apa si alege pestele in locul carnii rosii. Legumele cu frunze verzi sunt mai mult decat indicate.

Dieta saraca in grasimi

Daca tai din grasimile saturate, talia iti va fi recunoscatare. Radicalii liberi vor sta la distanta si imbatranirea prematura va fi prevenita.

Totusi, pielea ta are nevoie de niste grasime, pe care o poti lua din uleiul de masline si nuci. Aceasta ajuta organismul sa absoarba elementele antioxidante, vitaminele, si face epiderma sa straluceasca, sa aiba un aspect hidratat si tonifiat.

Trebuie ca macar 20% din caloriile totale ingerate sa fie reprezentate de grasimi, in principal nesaturate.

Dieta cu hrana cruda

Se mananca in principal nuci, seminte, cereale, asta pe langa fructe si legume. Prin faptul ca nu sunt gatite, alimentele isi pastreaza vitaminele, enzimele, sunt digerate mai bine si te ajuta sa slabesti.

In afara de asta, fac si mult bine tenului. Consuma avocado, nuci si ulei de masline pentru a avea o fata cat mai tanara cu putinta. Nivelul colagenului nu va scadea si va tine la distanta ridurile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#dieta sanatoasa piele frumoasa, #dieta potrivita ten sanatos, #ten frumos mancare, #piele frumoasa dieta sanatoasa , #pielea