Cele mai eficiente proceduri in tratarea ridurilor de pe decolteu si gat

Sambata, 18 Mai 2019, ora 07:21
12047 citiri
Cele mai eficiente proceduri in tratarea ridurilor de pe decolteu si gat
Foto: Laurentiu Vladau

Prima zona care beneficiaza de ingrijire pentru prevenirea ridurilor este cea a fetei, gatul si decolteul fiind deseori neglijate, desi sunt si ele expuse acelorasi factori daunatori care grabesc aparitia ridurilor.

Doctorul Laurentiu Vladau, specialist dermatolog, spune ca pielea din aceste zone trecute cu vederea este, de asemenea, mult mai subtire decat cea a fetei, astfel ca ne putem astepta ca aici primele semne ale imbatranirii sa fie observate in jurul varstei de 40 de ani sau chiar mai devreme, sub forma de riduri si hiperpigmentare. Pielea din zona gatului are, de asemenea, mai putine tesuturi grase si colagen, ceea ce favorizarea uscarea ei, accelerand procesul de imbatranire.

Citeste si 4 pasi pentru a preveni aparitia ridurilor

Nu in ultimul rand, pielea gatului are o compozitie similara cu cea a pielii din jurul ochilor si trebuie, asadar, tratata corespunzator. Daca totusi semnele imbatranirii isi fac aparitia, iata cateva proceduri recomandate de domnul doctor Laurentiu Vladau pentru tratarea lor:

1. Peelingurile chimice usoare. Acestea pot imbunatatii textura pielii, stimuleaza hidratarea, realizeaza o exfoliere cu efect stimulant pentru bariera cutanata, uniformizeaza culoarea si textura pielii. Peelingurile chimice contin de obicei acid salicic, acid lactic, acid kojic, precum si vitamine si alte substante depigmentante. Sunt necesare 4-6 sedinte pentru a observa rezultate si apoi sedinte de intretinere la fiecare 3-6 luni.

2. Mezoterapia imbunatateste textura pielii prin aport de aminoacizi, vitamine si antioxidanti. Procedura consta in injectari superficiale si multiple, usor tolerate dupa aplicarea de crema anestezica. Este nevoie si in acest caz de 4-6 sedinte lunare urmate de sedinte de intretinere la fiecare 3-6 luni.

3. Acidul hialuronic injectat superficial in derm hidrateaza profund pielea si imbunatateste fermitatea. Injectarile se fac direct in riduri si in cutele pielii, spre deosebire de mezoterapie care trateaza zone mai intinse.

4. Toxina botulinica poate fi folosita pentru cutele si ridurile verticale dintre sani. Substanta relaxeaza musculatura din aceasta zona si implicit sterge ridurile produse prin retractia pielii lipsite de elasticitate.

5. Laserul CO2 fractionat poate fi si el folosit in rejuvenarea zonei decolteului. Energia generata de aparat duce la lezarea microscopica a pielii cu formarea de noi punti de colagen, diminuarea pigementarii in unele cazuri si imbunatatirea hidratarii (efect intarziat) . Rezultatele se vad dupa o sedinta, insa de multe ori este nevoie de o perioada de recuperare de pana la o saptamana.

6. Aparatele de radiofrecventa emit energie care, transformata in caldura si absorbita de tesuturi, imbunatateste fermitatea pielii. Sunt necesare 3-4 sedinte pentru un efect mai indelungat, insa primele efecte se vor observa dupa prima sedinta.

Vezi si ce afectiuni ale pieliiprevestesc boli grave

Doctor Laurentiu Vladau, specialist Dermato-venerologie.

Clinica Hebra Dermatologie

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Proceduri efeciente pentru riduri, #proceduri pentru riduri, #tratament riduri gat decolteu , #pielea