Cum sa ai o piele catifelata iarna aceasta

Marti, 31 Ianuarie 2012, ora 09:59
3454 citiri
Cum sa ai o piele catifelata iarna aceasta

Iarna nu este nici pe departe un anotimp bland cu pielea, din cauza vantului rece care usuca epiderma.

Pielea se usuca, asa cum se intampla si cu parul, iar aspectul tau are de suferit. Iata cum poti sa ai un ten frumos si sanatos, in ciua frigului de afara, conform Health.com:

1. Daca fata ta este deshidratata, in loc sa folosesti apa, mai bine cumperi o solutie specila de curatare, care sa aiba si un tonic si substante revitalizante.

2. In cazul buzelor, le poti rasfata cu o masca ce contine sare moarta, mineralele din aceasta hrandindu-ti pielea si hidratand-o, dupa cum te sfatuieste dermatologul Francesca Fusco, din New York.

3. Inainte sa aplici balsamul pe ele, umezeste-le cu putina apa rece. Balsamul va pastra umezeala.

4. Produsele antirid s-ar putea sa se dovedeasca nu foarte indicate in perioada iernii. Amesteca retinoidele cu cremele de hidratare, daca vrei sa nu ti se usuce pielea prea mult.

5. Desi poate sa para prea mult, este bine sa iti acoperi fata cu o esarfa si chiar sa porti ochelari de soare. Dermatologul Ellen Marmur spune ca se confrunta cu foarte multi pacienti cu vase sparte la nivelul fetei, din cauza frigului.

6. Mai redu din alimentele cu mult zahar. O dieta bogata in carbohidrati rafinati urca nivelul insulinei, ceea ce creste si procesele inflamatorii din corp, fapt ce, in final, afecteaza pielea.

7. Consuma cat de mult peste poti, in special din cel gras, cum ar fi somonul, macroul sau sardinele, acestea fiind bogate in acizi grasi omega 3. Daca nu iti place foare mult gustul pestelui, poti lua capsule speciale cu ulei de peste, pe care le gasesti la orice farmacie.

8. Este foarte posibil ca mainile sa ti se usuce ingrozitor. Daca vrei ca produsele de ingrijire sa fie mai eficiente, cauta creme care sa contina silicon, caci vor rezista pentru mai mult timp odata aplicate.

9. Evita sapunurile care fac foarte multa spuma, caci cel mai probabil acestea au prea multe chimicale, care iti vor usca pielea.

10. Pentru a-ti repara parul, cea mai buna metoda este aceea de a recurge la uleiul de avocado, fiind extrem de hranitor si cu efect reparator.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#piele frumoasa iarna, #piele hidratata iarna, #ingrijire piele iarna, #ingrijire piele frig , #pielea