Cum sporesti eficienta produselor cosmetice

Marti, 04 Octombrie 2011, ora 18:17
1793 citiri
Cum sporesti eficienta produselor cosmetice

Vrei sa arati tanara si frumoasa, cu o piele perfecta, pentru cat mai mult timp, si de aceea folosesti o multime de produse de infrumusetare in fiecare zi. Uneori, insa, ti se pare ca nimic nu functioneaza asa cum ar trebui.

Exista si alte modalitati prin care iti poti ajuta epiderma, astfel incat sa absoarba mai usor substantele benefice si sa fie protejata de factorii externi nocivi. Iata ce te sfatuieste Allure.

Exfoliaza

Gandeste-te la celulele moarte ca la o bariera intre creme si piele, astfel incat oricat de multe produse vei folosi, acestea nu vor avea efectul maxim. Foloseste in fiecare zi un produs care sa exfolieze bland pielea si, macar o data pe saptamana, aplica o masca pentru gomaj, care sa iti curete porii in profunzime.

Creaza o ordine a produselor cosmetice

Prima crema aplicata pe fata, dupa spalare, va fi si aceea care va actiona cel mai puternic asupra stratului celular, asa ca gandeste-te foarte bine ce alegi prima data. De multe ori femeile vor sa scape atat de riduri, cat si de cosuri, piele uscata, piele prea grasa sau roseata excesiva, asa ca folosesc mai multe cosmetice.

Incearca sa te gandesti care dintre aceste probleme te afecteaza mai mult si aplica straturile in functie de importanta lor. Daca doua probleme te deranjeaza la fel de mult, aplica o crema dimineata si una seara, astfel incat succesul sa fie garantat in ambele cazuri.

Daca nu ai alt criteriu de alegere, aplica produsele mai subtiri prima data, pastrandu-le pe cele cu consistenta mai groasa pentru sfarsit.

Aplica imediat ce te speli pe fata

Pielea umeda actioneaza ca un burete, absorbind tot ce intra in contact cu ea, in afara de protectia solara bazata pe elemente de natura minerala. In rest, celelalte substante vor fi absorbite cu repeziciune.

Incalzeste-ti fata inainte

Atunci cand te speli pe fata cu apa calduta, cresti temperatura pielii si vasele de sange si porii se vor dilata, incercand sa raceasca epiderma, astfel incat spatiul dintre celule se va mari. Acest lucru inseamna ca produsele cosmetice vor fi absorbite mai bine si astfel vor fi mai eficiente.

Adauga un strat protector

Daca pielea iti permite si nu esti predispus la acnee, poti incerca sa adaugi un strat protector peste tratamentul facial zilnic, alcatuit dintr-un unt natural sau produse cu ceara, care sa nu lase murdaria sa ajunga la pori.

Daca observi cea mai mica iritatie sau un inceput de acnee, inceteaza folosirea noului produs.

Pastreaza retinoidele pentru timpul noptii

Acestea sunt foarte bune pentru combaterea ridurilor, dar nu relationeaza foarte bine cu soarele si temperaturile ridicate, asa ca cel mai bine este sa le folosesti noaptea. In timp ce dormi, temperatura pielii creste cu jumatate de grad, caci mai mult sange este pompat in epiderma, astfel incat produsul functioneaza mai bine.

Nu doar retinoidele, ci orice alta crema pe care o aplici inainte de culcare va fi mai eficienta decat pe durata zilei.

Incearca seruri

Atunci cand iti alegi un parfum si vrei cea mai puternica varianta, alegi o esenta. La fel se intampla si in cazul produselor destinate pielii. Daca vrei cea mai puternica varianta, alege un ser. Acesta este extrem de concentrat si intra repede si eficient in epiderma, oferind o imbunatatire aproape instantanee.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#ingrijire piele, #sfaturi piele frumoasa, #sfaturi produse cosmetice, #sfaturi ingrijire piele , #pielea