Deodorantele pot cauza transpiratie in alta parte a corpului - este periculos?

Marti, 08 Septembrie 2015, ora 12:20
3328 citiri
Deodorantele pot cauza transpiratie in alta parte a corpului - este periculos?
Foto: Imagebase

Folosirea unui antiperspirant pentru a opri transpiratia de la axile poate cauza o abundenta de transpiratie in alta parte a corpului, sustine un medic german.

Este vorba despre o transpiratie compensatorie, dupa aplicarea antiperspirantelor care au o concentratie mare de compusi de aluminiu, cum ar fi clorura de aluminiu, care blocheaza canalele sudoripare, a declarat dr. Maja Hofmann de la Departamentul de Dermatologie, Venerologie si Alergologie al spitalului Charite din Berlin, citata de agentia DPA.

"Transpiratia are rolul de a reglementa temperatura corpului si, daca este cazul, va gasi alte debusee", a explicat experta germana.

Cum influenteaza transpiratia judecata barbatilor?

Ea a mai spus ca persoanele care utilizeaza deodorante obisnuite nu trebuie sa isi faca griji in legatura cu transpiratia compensatorie, deoarece cele mai multe deodorante contin nu mai mult 3 pana 5% clorura de aluminiu, cantitate prea mica pentru a produce vreun rau organismului, mai noteaza agentia DPA.

De peste un deceniu exista o preocupare in mediile online cu privire la influenta antiperspirantelor asupra riscului de cancer de san.

Conform site-ului cancer.org, pe social media a avut loc o intensa dezbatere cu privire la faptul ca substantele cauzatoare de cancer din antiperspirante sunt absorbite si depozitate in ganglionii limfatici de la axile, care nu sunt in masura sa scape de ele prin transpiratie, deoarece antiperspirantul le tine blocate in organism. Aceasta ar determina o concentratie ridicata de toxine, ceea ce ar duce la formarea de celule mutante care pot produce cancer.

Aceeasi sursa remarca faptul ca in dezbaterile din mediile online se invoca drept argument constatarea ca cele mai multe cancere de san se dezvolta in partea exterioara de sus a sanului, zona cea mai apropiata de ganglionii limfatici expusi la antiperspirante.

Mirosul de transpiratie, determinat de o gena

Site-ul mai noteaza ca internautii sustin ca barbatii prezinta un risc mai mic de cancer la san, deoarece acestia nu obisnuiesc sa-si rada axilele, iar parul de la subsuoara pastreaza substantele chimice din antiperspirante, acestea nemaifiind absorbite de organism.

"Toate aceste afirmatii sunt in mare masura false", afirma site-ul cancer.org, care subliniaza ca "nu exista studii epidemiologice convingatoare in literatura medicala care sa lege riscul de cancer de san de utilizarea antiperspirantelor si ca sunt disponibile foarte putine dovezi stiintifice pentru a sustine aceasta afirmatie".

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Antiperspirante transpiratie compensatorie, #pericol utilizare Antiperspirante, #Antiperspirante transpiratie , #pielea