Epilarea definitiva, beneficii si avertizari - Doza de frumusete Ziare.com

Sambata, 03 Noiembrie 2012, ora 21:15
55982 citiri
Epilarea definitiva, beneficii si avertizari - Doza de frumusete Ziare.com

Parul de pe corp este o povara pentru multe femei. El creste mult prea repede, in zone dintre cele mai nepotrivite si se intampla sa trebuiasca sa refuzi diverse invitatii numai din cauza lui.

Cel mai probabil a trebuit sa spui "nu" macar o data in viata unei iesiri la piscina cu prietenii, tocmai pentru ca trecuse ceva timp de la ultima ta epilare si ai fost luata pe nepregatite. Chiar daca folosesti aparatul de ras, si nu ceara, probleme tot apar, caci lama produce iritatii atunci cand iti este lumea mai draga si vrei sa porti o rochie sexy, scurta.

Pentru a scapa de toate acestea, s-a inventat epilarea definitiva, care te scapa de pilozitate pe termen lung, fie ca este facuta cu laser sau dispozitiv IPL. Pentru a afla cat mai multe despre aceste proceduri, am consultat specialisti in domeniu.

Sedinte necesare si preturi

Dr. dermatolog Salajan Tereza, de la Slimart, spune ca "sunt necesare intre 6-8-10 sedinte ca tratament de atac, dupa care se fac 1-2 sedinte de intretinere pe an. O sedinta la 6 luni". Specialistii Nomasvello spun ca sedinta dureaza intre 5 si 60 de minute, in functie de zona tratata. La acestia din urma, sedinta costa 30 de euro, in timp ce la alte clinici, pretul este variabil, fiind discutat inainte de inceperea procedurii, in functie de zona tratata.

Cel putin 80% din parul zonei tratate este eliminat in timpul tratamentului, iar rezultatele finale raman permanent, cu conditia sa se efectueze sedinte de intretinere.

De la ce varsta se poate face procedura

In cazul femeilor, este bine sa treaca macar 2 menstre inainte sa se realizeze epilarea definitiva, de preferat nu inainte de varsta de 14-15 ani. In cazul baietilor, este bine ca acestia sa fi implinit 18 ani.

In cazul in care o femeie naste sau apar alte dereglari hormonale, reprezentantii ambelor clinici sustin ca pilozitatea poate reveni.

Diferenta dintre epilarea cu laser si IPL

Cei de la Slimart spun ca "aceste doua tipuri de epilari folosesc diverse lungimi de unda. Epilarea definitiva cu laser patrunde mai profund la nivelul pielii comparativ cu IPL. Exista persoane ce reactioneaza foarte bine la IPL si persoane ce reactioneaza la fel de bine la laser. Metoda de epilare definitiva difera in functie de reactivitatea fiecarei persoane. In cadrul clinicii Slimart exista atat laser cat si IPL, iar pacientii pot face o sedinta test inainte de inceperea tratamentului si pot observa cum reactioneaza".

Cei de la Nomasvello afirma ca "ambele tehnologii sunt eficiente in cazul epilarii definitive. Diferenta ar fi ca tehnologia IPL este un procedeu nedureros, eficient, economic, usor de adaptat in functie de fototip, lungimea de unda este variabila. In schimb tehnologia laser prezinta un procedeu mai agresiv si mai dureros, costurile sunt mai mari iar firele de par fine nu sunt eliminate".

Ce persoane nu pot recurge la epilarea definitiva

In cazul persoanelor, blonde, in general procedura nu da rezultate excelente, din cauza ca acestea nu au destula melanina in firul de par, se bronzeaza mai greu, dezvolta eriteme solare si se ard invariabil, conform Nomasvello. De aceea, rezultatele apar mult mai greu. Si persoanele cu pielea inchisa la culoare, care au un surplus de melanina, prezinta un risc mai mare de ardere, asa ca trebuie avuta foarte mare grija.

Cei de la Slimart spun, totusi, ca acum exista aparate moderne care trec peste aceste bariere, targetul IPL fiind nu numai melanina din firul de par, ci si vasul de sange aflat la acel nivel.

- procedeul nu este posibil si in cazul clientilor cu boli de piele, precum psoriazis, dermatite, hirsutism, herpes active, cicatrici, tulburari venoase, acnee, pete cutanate, vitiligo.

- de asemenea, persoanele care prezinta tatuaje si micropigmentari nu pot beneficia de tratament pe zona respectiva.

- persoanele care urmeaza tratamente cu levotiroxina pentru afectiuni tiroidiene (denumirea comerciala fiind EUTIROX, LEVOTHROID).

- in timpul sarcinii, cat si a perioadei de alaptare, laserul de indepartare a parului nu este recomandat.

- trebuie subliniat faptul ca ibuprofenul, impreuna cu antiinflamatoarele, sunt fotosensibile.

- in caz de epilepsie, regula si recomandarea pentru acei oameni care au fost diagnosticati cu aceasta boala si se afla sub tratament medical, este ca ei sa prezinte o autorizatie scrisa de catre neurologul lor, in cazul in care doresc sa urmeze procedura IPL.

- paroxetina si fluoxetina sunt medicamente fotosensibile.

- antidepresivele triciclice, fenitoinele, pot creste sensibilitatea pielii la razele ultraviolet.

Pregatirea pielii pentru tratament si ingrijirea ulterioara

In primul rand, conform dr. Salajan Tereza, nu trebuie epilata pielea cu 30 de zile inainte de procedura si nici expusa la soare timp de 4 saptamani dupa aceea. In plus, cei de la Nomasvello mai sfatuiesc astfel:

- inainte de procedura nu trebuie utilizate produse agresine, precum cele de exfoliere sau acizi chimici;

- se recomanda inceperea tratamentului pe pielea curata, adica fara creme, deodorant sau farduri;

- nu trebuie luate pastile fotosensibilizatoare;

- trebuie evitata expunerea la soare sau raze UVA timp de 15 zile inainte si dupa tratament cel putin;

- evitata expunerea la o sursa de apa fierbinte, precum si la orice sursa de caldura (sauna, sport);

este bine sa se poarte pantaloni stramti in ziua sesiunii.

In cazul in care nu se respecta aceste recomandari, rezultatele pot sa fie mai slabe, sau epiderma sa se irite periculos de mult si chiar sa se arda.

Care sunt zonele unde se efectueaza epilarea definitiva

Practic, aceasta procedura se poate face pe orice zona a corpului, de la fata, gat, umeri, abdmen, pana la brate, picioare, ceafa, dorsal, zona lombara, fese, maini si picioare.

Mustata, barbia, perciunii, axila sunt zonele cele mai solicitate, barbatii apeland si ei la aceste servicii, in special pentru a scapa de parul de pe ceafa, piept sau spate.

Exista efecte adverse?

"In timpul si dupa tratamentul de epilare este normal sa apara zone inrosite sau usor edematoase, care vor persista timp de 24-48 h de ore. Cateva zile mai tarziu se va putea observa fire negre in piele, acestea fiind firele de par arse pe care pielea le elimina", spun specialistii Nomasvello.

Cei de la Slimart spun ca "nu exista risc de cancer de piele fiindca IPL sau laser actioneaza superficial la cativa mm sub piele. In timpul sedintei se simte o usoara senzatie de caldura, procedura fiind de cele mai multe ori nedureroasa".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#epilare definitiva laser IPL, #epilare definitiva avertizari, #epilare definitiva eficacitate, #epilare definitiva costuri sfaturi, #epilare definitiva ingrijire piele , #pielea