Ghidul catre o piele frumoasa la maturitate

Duminica, 10 Iunie 2012, ora 07:50
4034 citiri
Ghidul catre o piele frumoasa la maturitate

Pielea este intr-o continua schimbare si trebuie avuta foarte mare grija de ea pentru a fi mentinuta tanara cat mai mult timp, ajutand-o cu produsele necesare in functie de etapa vietii in care te afli.

Daca trecerea anilor nu poate fi controlata, se poate avea grija sa se atenueze impactul pe care il are asupra pielii. Nu este foarte costisitor sa faci acest lucru, ci doar trebuie sa ai rabdare sa gasesti produsele care ti se potrivesc cel mai bine. Alege creme cu ingredienti activi precum retinolul, antioxidantii si peptidele, dupa cum recomanda un medic dermatolog de la Universitatea Tulane, pentru Oprah.com.

Acneea la adulti: probabil ca ai auzit ca exista asa ceva sau chiar te-ai confruntat cu ea, dar nu stii de ce este ea diferita de cea a adolescentilor. In primul rand, este vorba de cauze, ele fiind usor diferite. Poate sa fie vorba despre probleme hormonale provocate de sarcina, perimenopauza, menopauza sau stres. Cumpara de la farmacie produse pe baza de benzoil peroxid, care ajuta la uciderea bacteriilor, si acid salicilic, pentru desfundarea porilor.

Daca problema nu se rezolva in 3 luni, este bine sa apelezi la ajutorul unui dermatolog, care sa iti dea produse mai puternice, ce nu te vor lasa cu cicatrice si vor reduce activitatea glandelor ce secreta sebuum. Retinoidele ajuta si ele in caz de acnee, reducand si liniile fine, stimuland colagenul si prevenind eventualele decolorari si pete de soare.

Daca ai intre 30 si 60 de ani, este posibil sa iti apara pete rosiatice, din cauza unor vase mici de sange sparte sau foarte dilatate, la nivelul nasului, al obrajilor sau al barbiei. Acestea pot fi tratate cu antibiotice topice, adica sub forma de creme.

In caz de rozacee moderata, este bine ca tratamentul de cateva zile sa fie repetat de 6 ori, cu cate o luna de pauza intre reprize. In afara de soare, si stresul, fluctuatiile hormonale sau alcoolul mai pot provoca aceasta afectiune. Chiar si bauturile si alimentele foarte fierbinti sau sportul intens pot fi cauze ale acestei probleme.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#piele frumoasa femei mature, #piele frumoasa riduri, #acnee maturitate sfaturi, #riduri prevenire, #rozacee piele sfaturi , #pielea