Ghimbirul, bun pentru durerile musculare si crampe

Luni, 23 Noiembrie 2009, ora 21:50
7530 citiri
Ghimbirul, bun pentru durerile musculare si crampe

Cele mai bune remedii pentru suferintele de zi cu zi sunt in camara, iar unul dintre ele, cu multiple intrebuintari, este ghimbirul.

Conform Health.com, acesta amelioreaza durerile musculare, lupta cu crampele si poate fi folosit cu succes pe pielea care sufera, iarna, fiind si e un bun companion pentru calatorie.

Calmeaza durerile musculare Uleiurile esentiale din ghimbir imbunatatesc circulatia sangelui, ajutand la calmarea muschilor obositi. Poate fi utilizat atunci cand se face baie, fiind nevoie de doar patru lingurite de ghimbir proaspat, impachetate in tifon, peste care se lasa sa curga jetul puternic de apa.

Lupta cu crampele Ghimbirul este un bun calmant chiar si in cazul crampelor cauzate de menstruatie, daca din el se face un ceai. Un studiu publicat in Journal of Alternative and Complementary Medicine a aratat ca ghimbirul este la fel de eficient ca si ibuprofenul. Pentru un ceai se folosesc doar doua lingurite de ghimbir proasptat.

Bun pentru piele Ghimbirul este excelent pentru piele, pentru ca va face epiderma sa fie mai luminoasa. Se poate amesteca cu sare de mare si suc de lime si pune la cuptorul cu microunde timp de cateva secunde. Aplica acest amestec pe piele, apoi clateste. Ghimbirul iti da o stralucire sanatoasa, in timp ce Vitamina C iti va face pielea catifelata.

Companion de calatorie Daca ti se face rau in avion sau in masina, ar trebui ca ghimbirul sa nu-ti lipseasca din trusa de prim-ajutor. Raul dat de miscare va trece ca prin farmec, conform unui studiu realizat de Universitatea americana Brigham Young.

A.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Cristian Popescu Piedone (PUSL), candidat la funcţia de primar al Capitalei, a infirmat, din nou, marţi, 23 aprilie, zvonurile referitoare la o posibilă retragerea a sa din cursa electorală şi...
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Candidatul liberal la Primăria Capitalei, anunțat odată cu retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursă, vrea să propună „un model liberal de administrație”. Sebastian Burduja, liderul...
#intrebuintari ghimbir, #ghimbir beneficii, #ceai ghimbir dureri menstruale, #crame ceai ghimbir, #ghimbir dureri musculare, #ghimbir piele, #ghimbir greata masina , #pielea