Hainele si bijuteriile, pericol pentru sanatatea noastra?

Duminica, 05 Septembrie 2010, ora 18:03
4682 citiri
Hainele si bijuteriile, pericol pentru sanatatea noastra?
Marieclaire

Daca ti s-a intamplat sa observi ca iti apar iritatii sau mancarimi pe piele din senin, fara sa iti dai seama care ar fi cauza, ar trebui sa iei in considerare si faptul ca acestea ar putea fi provocate de haine sau bijuterii.

Potrivit marieclaire.com, iata, mai exact, care anume dintre ele pot cauza probleme.

1. Nichelul

Acest metal poate provoca mancarimi in zona lobului urechii daca cerceii purtati contin nichel. Totodata, persoanele cu alergii la metale, care poate nici nu stiu ca sufera de acestea, mai ales ca o alergie se poate dezvolta in cativa ani, pot avea parte de amplificari ale simptomelor acestora din cauza nichelului.

Acesta se poate gasi, de asemenea, si in sarmele de sustinere a cupelor de la sutien, in nasturii de la jeansi sau in accesoriile de la costume.

Pentru a ameliora iritatiile aparute pe piele poti folosi o crema care sa contina hidrocortizon in proportie de 1%.

In plus, poti lua cateva masuri care sa te fereasca de asemenea probleme, cum ar fi: evita bijuteriile din nichel, alege haine cu nasturi din plastic sau inveliti intr-un material textil (sau schimba-i tu acasa) si da cu putin lac de unghii transparent pe partea interioara a nasturilor de la blugi, care se atinge de piele.

2. Hainele foarte stramte

Denimul este o tesatura destul de grosiera, iar faptul ca multe modele de jeansi sunt create in asa fel incat sa stea foarte stranse pe corp face ca pielea sa transpire mai mult, ceea ce duce la astuparea porilor si cresterea unor fire de par sub piele, sau chiar la foliculita (inflamarea purulenta a radacinilor firelor de par).

Aceste simptome pot aparea atat pe coapse cat si in zona inghinala. Pentru a le evita poti sa iti hidratezi pielea picioarelor in mod regulat cu o crema exfolianta non-comedogenica.

Foarte important este, de asemenea, sa porti mereu chiloti. In cazul in care vezi ca neplacerile persista, mergi si la un dermatolog.

3. Bagajul greu

Gentile grele, cu dimensiuni prea mari, sau cele de calatorie, pot provoca iritatii pe umar sau gat. Daca ai cosuri pe spate si umeri acestea vor fi rupte si agravate.

Foloseste zilnic o solutie pentru corp care sa contina peroxid de benzoil in proportie de 10% si evita hainele sintetice, optand mai mult pentru cele din materiale naturale, cum ar fi bumbacul sau matasea, care permit o aerisire mai buna a pielii.

De asemenea, daca nu vezi nicio ameliorare, mergi la un specialist.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Edilul general, Nicuşor Dan, afirmă că PSD începe să se delimiteze de Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei la Primăria Capitalei, şi susţine că acest lucru corespunde cu orientarea...
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
#probleme sanatate haine, #probleme sanatate bijuterii, #iritatii piele haine, #alergie metal , #pielea