Lotiune sau unt de corp? Care este mai bun pentru pielea ta?

Duminica, 06 Iunie 2010, ora 08:07
26189 citiri
Lotiune sau unt de corp? Care este mai bun pentru pielea ta?
Foto: Buzzle

Daca masina este cel mai bun prieten al unui barbat, in cazul femeilor cele mai bune prietene sunt cremele, lotiunile de corp si alte produse de ingrijire corporala. Problema apare cand vine vorba de a alege intre o lotiune de corp sau unt de corp. Care este mai buna, care functioneaza mai bine si cum sa le alegi pentru ca efectele sa impresioneze?

In primul rand trebuie stabilit in ce fel functioneaza fiecare. De la inceput trebuie sa stim ca ambele produse de ingrijire a pielii sunt tipuri de creme hidratante, aminteste Buzzle.

Pielea se usuca atunci cand isi pierde umiditatea naturala din cauza unor factori precum vremea dura, cosmetice nepotrivite tipului de ten, hrana neadecvata, poluarea, imbatranirea si spalarea fecventa.

Uleiul natural sau umezeala de pe pielea noastra actioneaza ca o bariera de protectie pentru a preveni uscarea sau iritarea pielii. Pentru a proteja pielea si a retine umezeala, putem folosi diferite produse de ingrijire, precum lotiune de corp, crema sau unt de corp.

Dintre acestea, lotiunea de corp are o vascozitate scazuta pana la medie, in timp ce crema si untul sunt mult mai vascoase.

Ce sa faci pentru o piele elastica si sanatoasa

Multe persoane sunt confuze atunci cand vine vorba despre lotiunea sau untul de corp potrivite si multi cred ca reprezinta acelasi lucru, sfarsind prin a alege produsul nepotrivit.

Lotiunea de corp este in esenta o crema hidratanta preparata prin combinarea apei cu ulei, imbinate cu ajutorul unui emulsifiant, si, de obicei, nu este grasa. Prin urmare, pielea poate absorbi usor lotiunea.

Aceasta poate hidrata eficient pielea si este ideala pentru toate tipurile de ten, inclusiv cel uscat. Pe timpul verii, lotiunile sunt cele mai potrivite deoarece nu ofera senzatia de piele grasa.

Cremele de corp nu sunt foarte diferite fata de lotiuni, fiind tot o combinatie intre apa si ulei, doar ca acestea au o consistenta mai groasa. Cremele sunt bune pentru hidratarea pielii pe timpul sezonului rece, insa alegerea depinde de tipul pielii.

Daca pielea ta este foarte uscata, poti incerca un alt produs, anume untul de corp. In comparatie cu lotiunea de corp, untul hidrateaza mult mai intens pielea. Acesta contine ingrediente naturale precum untul de cacao sau untul de shea, foarte benefice pentru piele.

Untul este mult mai gros decat lotiunile si cremele de corp, motiv pentru care poate forma un strat protector pe piele pentru a preveni pierderea umiditatii.

Daca folosesti unt de corp pe timpul verii, poti sa simti pielea prea grasa. De aceea, untul de corp este mai potrivit in zilele racoroase de iarna. In cazul in care pielea are nevoie de hidratare intensa, poti folosi untul chiar si pe perioada verii.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#lotiune unt corp, #lotiune potrivit corp , #pielea