Masti de fata de-a dreptul ... delicioase

Duminica, 08 Noiembrie 2009, ora 12:58
14896 citiri
Masti de fata de-a dreptul ... delicioase

Daca ai chef de o plimbare, diseara, in drum spre casa, treci pe la supermarket. Da, stim ca e criza, si tocmai de aceea iti sugeram niste alimente sanatoase pe care le poti si manca, dar si pune pe fata, pentru o piele care sclipeste de sanatate.

Propunerile Health.com vin de la experti in frumusete de marca, dar familiarizati si cu produsele care nu sunt de firma, ci din bucataria proprie.

Capsuni

Aceste fructe au mai multa Vitamina C, care lupta cu trecerea anilor, decat portocalele sau grepfrutul. Iar un studiu publicat de American Journal of Clinical Nutrition arata ca persoanele care consuma alimente bogate in Vitamina C au mai putine riduri, pielea lor neuscandu-se in timp, asa cum se intampla in majoritatea cazurilor.

Vitamina C lupta cu radicalii liberi, care fac rau celulelor si colagenului, ducand la aparitia ridurilor.

Pentru a te asigura ca fata ta ramane tanara, hidratata si matasoasa, chiar daca anii din buletin se aduna, aplica o data sau de doua ori pe saptamana o masca ce are la baza capsuni si consuma zilnic alimente bogate in Vitamina C.

Masca presupune o cescuta de fructe proaspete sau congelate (pot fi capsuni, dar la fel de bine zmeura sau chiar afine), pe care sa le dai prin blender, laolalta cu o cescuta de iaurt si o lingurita si jumatate de miere.

Masca rezultata se aplica deasupra chiuvetei si se tine pe fata timp de 8 minute.

Ulei de masline

Uleiul de masline, antioxidant si antiinflamator, nu este eficient doar in alimentatie. La fel de eficace este atunci cand e folosit pe epiderma, pentru ca iti face pielea mai moale, mai matasoasa, facand-o sa radieze de sanatate.

Romanii cunosteau proprietatile sale, motiv pentru care il foloseau pe piele, nu doar la masaj.

Uleiul de masline este eficient, pentru piele, si consumat in salate, pentru ca se reduce inflamarea pielii si se lupta din interior cu radicalii liberi.

Masca Poti aplica uleiul de masline pe piele, pe buze, de cate ori simti nevoia, mai cu seama daca ai pielea uscata. Nu trebuie sa uiti sa plici aceasta masca naturala pe coate si genunchi.

Ceai verde

O ceasca de ceai verde poate face mult mai mult decat sa te relaxeze, si asta pentru ca licoarea este bogata in antioxidanti care lupta cu inflamatiile. Iar, dupa cum a aratat un studiu al Universitatii Alabama din Birmingham, consumul de ceai verde reduce chiar si riscul de cancer.

Daca adaugi si suc de citrice, fie ca e vorba de lamaie, lime sau portocala, antioxidantii devin si mai puternici, actiunea lor fiind mai indelungata, pentru ca raman mai mult timp in organism, dupa cum a aratat o cercetare realizata de Universitatea Purdue.

Masca nici nu presupune altceva decat ceaiul verde. Se pun plicurile de ceai la frigider, dupa care se aplica pe ochi, timp de 10 - 15 minute. Actiunea lor este benefica datorita taninei continute, cu efect astringent, aceasta reducand pungile de sub ochi.

Cercetatorii recomanda si consumul a trei cescute de ceai verde pe zi, pentru un maximum de antioxidanti.

Dovleac

Daca ti-a ramas de la Halloween, iar placinta inca nu ai invatat sa faci, nu-l arunca, pentru ca miezul portocaliu abunda in carotenoide, care lupta cu ridurile si pigmentarea ce poate aparea odata cu varsta.

Si dovleacul este bogat in Vitamina C, avand, in schimb, si Vitamina E si A, laolalta cu o multitudine de enzime puternice care ajuta la curatarea pielii. In plus, potrivit unui estetician roman plecat peste hotare, in New York, Ramona Ionescu, dovleacul hidrateaza pielea.

Nimic nu se arunca de la dovleac; semintele pot constitui o gustare plina de fibre, extrem de sanatoasa.

Cand vine vorba de piele, pulpa dovleacului poate fi aplicata pe fata o data sau de doua ori pe saptamana. Dovleacul poate intra si in componenta unei masti mai elaborate, care sa contina 2 cesti de miez de dovleac, 4 lingurite de iaurt sarac in grasimi si 4 lingurite de miere.

Masca (de altfel delicioasa, putand fi consumata ca atare) se lasa pe chip timp de 10 minute, apoi se indeparteaza. Efectul imediat este de hidratare si catifelare a pielii.

Rodie

Rodiile sunt printre cele mai bogate fructe in antioxidanti. Sucul lor contine mai multi antioxidanti decat vinul rosu sau ceaiul verde.

Pot fi consumate ca atare, proaspete, sau se poate realiza o masca delicioasa cu ajutorul lor.

Daca nu vrei sa le aplici ca atare pe fata, o data sau de doua ori pe saptamana, poti realiza o masca pentru care mai ai nevoie de o cescuta de faina de ovaz, 2 lingurite de miere (are proprietati antiseptice) si 2 lingurite de lapte batut.

Inainte de a le amesteca pe toate acestea cu rodie, fructul taiat trebuie sa stea intr-un vas cu apa timp de 5 - 10 minute. Toate se amesteca in blender si se aplica pe chip, timp de cateva minute.

In cazul in care vrei sa aplici masca pe coate sau zonele cu piele aspra, adauga si o lingurita rasa de zahar.

UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
#masti fata fructe, #dovleac masca frumusete, #masca fata rodie, #ceai verde ochi, #capsuni masca piele , #pielea