Mituri despre ingrijirea pielii

Luni, 30 August 2010, ora 13:50
3423 citiri
Mituri despre ingrijirea pielii
Prevention

Ceea ce nu stii sau crezi ca stii despre ingrijirea pielii poate avea drept repercusiuni un aspect mai putin stralucitor si o piele mai putin sanatoasa.

Pentru a afla mai multe despre cat este adevar si cat este fictiune in ceea priveste ingrijirea pielii, prevention.com a cerut parerea mai multor specialisti cu ajutorul carora a scos in evidenta cinci dintre cele mai comune mituri.

1. Ar trebui sa simti pielea uscata dupa spalare

In realitate, daca nu iti simti pielea elastica si catifelata, ci, din contra, ai o senzatie de strangere, cel mai probabil te speli cu un sapun sau produs prea dur.

De asemenea, daca iti cureti tenul in mod excesiv poti accentua ridurile fine si poti stimula pielea sa produca mai multe substante uleioase pentru a compensa lipsa hidratarii. De aceea, conteaza sa alegi un produs de curatare mai slab, care si hidrateaza, cum ar fi cele pe baza de glicerina.

2. Produsele din farmacii nu sunt la fel de bune ca cele din magazinele de specialitate

Adevarul este ca, indiferent de unde le cumperi, de la farmacie sau de la raionul de cosmetice, produsele anti-imbatranire contin cam aceleasi ingrediente. Este vorba de retinoizi, peptide, antioxidanti (cum ar fi vitamina C sau ceaiul verde).

Pentru a avea un plus de siguranta ca ai ales ce este mai bun pentru tine uita-te daca aceste ingrediente sunt trecute pe eticheta, de preferat printre primele mentionate.

3. Cremele anti-imbatranire fac pielea sa arate mai rau

Elemente cheie ale acestor produse cum ar fi retinoizii, care stimuleaza productia de colagen, pot fi atat de iritante la un moment dat incat vei fi tentata sa renunti. Nu renunta insa; incearca mai bine sa iti obisnuiesti pielea cu un antioxidant precum ceaiul verde timp de doua saptamani, inainte de a folosi crema pe baza de retinoizi.

Apoi trebuie sa incepi cu un produs care sa aiba o concentratie mai mica din acestia, si abia dupa un timp sa folosesti unul cu o concentratie mai mare.

4. Dupa 40 de ani nu mai ai nevoie de creme cu factor de protectie solara

Pielea are nevoie de protectie impotriva soarelui la orice varsta. Mai mult, desi poate fi surprinzator, cea mai mare parte a efectelor negative ale razelor ultraviolete apar din cauza expunerilor accidentale la soare, cumulate in timp, cum ar fi o plimbare pana la supermarket, si nu in timpul unui sejur petrecut la mare.

In plus, specialistii sunt de parere ca produsele destinate in special ingrijirii pielii dar care au in plus si un factor de protectie nu sunt suficiente. Ideal ar fi sa iti dai cu o crema doar pentru ingrijire, peste care sa aplici un produs creat special cu acest rol, de a te proteja impotriva razelor ultraviolete, acestea fiind cel mai mare factor care accelereaza imbatranirea pielii.

5. Daca un produs nu are efecte rapid, atunci renunta la el

Chiar daca nu observi rezultatele promise dupa cateva folosiri, indicat ar fi sa nu renunti la acel produs asa repede. Cel mai bine este sa astepti 8-10 saptamani ca sa vezi daca are efectul scontat sau nu.

Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
Nicușor Dan, la depunerea candidaturii pentru Capitală: Va fi o luptă între oameni care doresc o justiție corectă și clanuri care sug de la bugetul statului
Nicușor Dan, la depunerea candidaturii pentru Capitală: Va fi o luptă între oameni care doresc o justiție corectă și clanuri care sug de la bugetul statului
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei și a listei Drepte Unite pentru alegerile locale din Bucureşti că în această...
#mituri ingrijire piele, #sfaturi ingrijire ten, #mituri produse cosmetice , #pielea