Obiceiurile proaste si cum se rasfrang ele asupra pielii

Luni, 24 Octombrie 2011, ora 18:52
4566 citiri
Obiceiurile proaste si cum se rasfrang ele asupra pielii

Pielea este organul caruia lumea ii dam probabil cea mai mare importanta, caci acopera toata suprafata corpului si este un etalon de frumusete. In special femeile fac tot posibilul sa o mentina cat mai sanatoasa si tanara cu putinta.

Din pacate, din cauza unor erori de ingrijire, pielea isi poate pierde din stralucire si elasticitate de-a lungul timpului. Iata de ce trebuie sa tii cont, conform Allure:

Nu folosesti crema de protectie solara tot timpul

Nu doar atunci cand mergi la mare, vara, trebuie sa folosesti crema cu protectie solara, ci de fiecare data cand iesi afara din casa. Chiar si in masina te poti arde, multi soferi ajungand sa sufere de cancer de piele la mana stanga, care este mai expusa.

Pe fata, inainte de orice alt machiaj, crema este esentiala. Cand soarele este foarte puternic, ea ar trebui reaplicata la fiecare 2 ore.

Fumezi

Fumatul este unul dintre principalele motive de aparitie a ridurilor si de incarcare a porilor, asa ca este timpul sa renunti la acest obicei nociv.

Alcoolul

Poti gusta cate un pahar de alcool din cand in cand, dar sub nicio forma nu trebuie sa exagarezi, caci iti va activa agentii inflamatori din sange si pielea se va lasa cu timpul.

Alegi produsele gresite

Cere neaparat sfatul unui dermatolog sau macar al unei cosmeticiene atunci cand iti alegi produsele de ingrijire, caci altfel poti face mai mult rau decat bine.

Iti ignori gatul si pieptul

Pielea nu se termina odata cu maxilarul. Gatul si pieptul sunt la fel de expuse ca fata, dar ele nu primesc aceeasi hidratare, fapt ce va face pielea sa se deterioreze mai repede in aceste zone. Si nimic nu iti tradeaza varsta mai bine decat gatul si decolteul.

Treci cu vederea alunitele

Din ce in ce mai multa lume sufera de melanom cauzat de alunite, fapt ce arata ca lumea nu le acorda atentia care ar trebui. La cel mai mic semn de iritare mergi la medic si inainte de asta protejeaza-le de soare cu creme speciale.

Folosesti pensule de machiaj murdare

Pensulele cu care iti aplici fardul pe fata sunt cat se poate de importante, caci daca sunt murdare vei avea de-a face cu pori incarcati, mizerie, bacterii si poti provoca acnee si iritatii. Spala-le din cand in cand cu un sampon blad si lasa-le sa se usuce peste noapte.

Vorbesti mereu la telefon

Daca tii telefonul mult timp la ureche, fie ca este murdar sau nu, iti va afecta pielea obrazului si vor aparea iritatii. Daca ai obiceiul sa vorbesti mult timp la telefon, mai bine poarta casti.

Te exfoliezi prea mult

Daca exfolierea este un procedeu cat se poate de indicat, facuta in exces aceasta poate duce la o exacerbare a productiei de sebum si poate provoca acnee.

Adormi tarziu noaptea

Daca nu dormi suficient vei fi stresat, fapt ce agraveaza orice problema a pielii, inclusiv acneea, eczemele si psoriazisul. In plus, in timpul somnului corpul repara raul facut in timpul zilei.

Nu te speli pe fata seara

Daca treci peste procesul de demachiere si curatare a pielii seara, porii ti se vor incarca si cu siguranta vor aparea cosuri. Noaptea pielea absoarbe mai bine orice produs ar fi aplicat, asa ca ai grija sa pui ce e mai bun.

Consumi alimente nesanatoase

Evita pe cat posibil alimentele grase si cu indice glicemic mare, caci acestea isi vor lasa cu siguranta amprenta pe tenul tau.

Neglijezi zona ochilor

Pielea din aceasta zona este mai subtire si mai sensibila si de multe ori o iriti cand te demachiezi, asa ca acorda-i o ingrijire speciala.

Nu lasi cosurile in pace

Este foarte tentant ca atunci cand ai un cos sa vrei sa-l storci pentru a disparea mai repede, dar sub nicio forma nu trebuie sa faci acest lucru, caci vei impinge bacteriile mai adanc in pori si vei agrava infectia. In plus, nici cremele foarte dure nu sunt o solutie, caci lasa pielea sensibila si pot provoca iritatii.

Nu faci miscare

In afara de imbunatatirea starii de spirit, sportul creste fluxul sanguin in piele, dandu-ti un aspect mai sanatos. In plus, cand esti stresat, cortizolul poate produce acnee, asa ca o ora de aerobic te va relaxa si iti va face tenul sa arate mai bine.

Te bronzezi prea mult

Bronzatul excesiv face rau pielii, caci produce schimbari la nivelul pigmentului, astfel incat poti face cancer sau epiderma va capata un aspect foarte imbatranit. Daca vrei sa stai la piscina si sa te relaxezi, foloseste o crema cu factor de protectie cat mai mare.

Incarci pielea cu multe produse

Atunci cand folosesti mai multe creme, trebuie sa acorzi mare atentie posibilelor interactiuni dintre ele, mai ales in cazul celor puternice, precum cele de combatere a ridurilor. Intreaba un medic dermatolog pentru a fi sigura ca nu faci o greseala care iti poate afecta pielea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#piele sfaturi, #ingrijire piele sfaturi, #piele frumoasa sfaturi ingrijire, #piele prevenire imbatranire , #pielea