Oglinda, oglinjoara, spune-mi de ce boli sufar!

Joi, 08 Decembrie 2011, ora 12:04
44031 citiri
Oglinda, oglinjoara, spune-mi de ce boli sufar!

Frumusetea reprezinta mai mult decat o chestiune de suprafata, astfel incat atunci cand te uiti in oglinda poti primi informatii folositoare si despre ceea ce se intampla in interiorul organismului tau, chiar privitoare la anumite boli de care poti suferi.

Dupa cum explica dermatologul Anne Chapas, de la Centrul de Dermatologie Union Square din New York, ca parte a sistemului imunitar, pielea sufera atunci cand interiorul organismului nu este in regula si se poate umple de pete, cosuri sau iritatii. Iata ce poti afla privindu-te in oglinda, potrivit Women's Health:

Acnee pe barbie: dezechilibru hormonal

Exista o explicatie pentru faptul ca multe femei se confrunta cu eruptii acneice pe fata, in special pe barbie, inainte de munstruatie. Aceasta parte a fetei este mai sensibila la progesteron si estrogen, dar o barbie mult prea incarcata poate insemna ca suferi de un ovar polichistic sau de anormalitati hormonale. Aceste probleme, lasate netratate, pot duce la diabet sau infertilitate.

Pentru majoritatea pacientelor, administrarea pilulelor contraceptive poate rezolva aceasta problema, iar daca preferi un tratament fara hormoni iti poti intreba medicul despre spirolactona, un medicament pe baza de reteta care previne secretarea grasimilor de catre glande.

Si daca treci peste desert te poti ajuta singura, caci excesul de insulina poate produce eruptii. Unele studii arata ca eliminand zaharul din dieta si consumand mai multe fructe, cereale integrale si legume poti avea o piele mai curata.

Cearcane si ochi umflati: alergii

Alergiile cronice dilata vasele de sange si chiar pot duce la scurgeri extrem de mici din interiorul acestora, astfel incat zona din jurul ochilor se inchide la culoare si pari tot timpul obosit. Multa lume nici nu-si da seama ca sufera de o alergie, punand totul pe seama stresului si a lipsei somnului.

Mai ales in perioada rece, cand in atmosfera nu este polen, nimeni nu se gandeste la aceasta cauza, conform dr. Ranella Hirsch, dermatolog in Boston.

Alergenii duc la producerea histaminei, o chimicala care duce la umflarea zonei din jurul ochilor, determinand lacrimarea si o senzatie de mancarime. Atunci cand duci mana la ochi trebuie sa-ti amintesti imediat ca este bine sa-ti infranezi instinctul de a te scarpina, caci astfel vei rupe si mai multe capilare.

Daca simptomele apar din senin si stii ca nu ai pierdut noptile, incearca sa iei cateva antihistaminice de la farmacie, desi ideal este sa ceri sfatul unui medic inainte de a urma vreun tratament. Maseaza-ti in fiecare dimineata ochii cu produse speciale pentru a-i face sa arate mai bine sau foloseste un anticearcan.

Roseala si pete: stres, probleme digestive sau lupus

Petele rosii de pe fata si gat apar de cele mai multe ori atunci cand treci printr-o perioada foarte stresanta, dar pot fi cauzate si de fluctuatii hormonale. Rozaceea, o aglomerare de pori infundati, poate fi un semn de probleme digestive.

Pielea si intestinele au amandoua rolul de a proteja corpul, tinand factorii nocivi la distanta. De aceea orice disfunctie digestiva se vede si pe piele. Atunci cand iei pastile pentru distrugerea bacteriilor nocive din intestin, si calitatea pielii se imbunatateste considerabil, dupa cum arata un studiu publicat in 2008.

O iritatie in forma de fluture, care acopera partea superioara si mediana a ambilor obraji, poate fi un semn de lupus, o boala care ataca sistemul imunitar. Daca te invinetesti foarte usor, pierzi sau castigi in greutate ar trebui sa vizitezi un doctor pentru un control de rutina.

Stai departe de soare si mancarea condimentata, caci acesti factori fac roseata mai proeminenta. Incearca sa meditezi, sa faci sport si sa te implici in activitati despre care stii ca te scapa de stres. Si probioticele sunt bune, ajutand la reglarea tranzitului intestinal si la calmarea inflamatiilor. Iaurtul este o buna sursa de probiotice, dar poti incerca si diverse suplimente de la farmacie.

Pana rezolvi problema din interior, poti ascunde roseata de pe fata folosind un fond de ten cu baza verzuie, care are cea mai mare putere de acoperire. Foloseste-ti degetele, astfel incat caldura lor sa inmoaie solutia si sa o faca mai usor de distribuit pe ten.

Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea cosumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea cosumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că Guvernul le-a promis românilor că menţinem plafonarea preţurilor la energie şi gaze până în primăvara lui 2025 iar astăzi, în...
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
#eruptii piele cauze, #piele iritata cauze, #piele iritata semne boli, #piele probleme sanatate , #pielea
Comentarii
Poza AndreeaPodarescu
AndreeaPodarescu
rank 1