Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Remedii naturiste pentru ingrijirea mainilor

Luni, 29 Octombrie 2012, ora 16:26
20061 citiri
Remedii naturiste pentru ingrijirea mainilor

Nu am auzit pana acum ca apa si sapunul, recomandate cel mai des pentru intretinerea igienei mainilor, sa aduca vreun deserviciu ori sa faca rau cuiva, ba din contra.

Produsele cosmetice insa, cremele, lotiunile, destul de scumpe si foarte adesea fara eficienta asteptata, ar putea afecta pielea extrem de subtire si sensibila a mainilor.

Trebuie stiut ca, dupa 40 de ani, mainile devin noduroase, osoase, venele mai proeminente si asta se intampla deoarece pielea mainilor este foarte subtire. Odata cu trecerea anilor, pielea se subtiaza si dispare grasimea de sub ea.

Expunerea prelungita la soare poate duce si la aparitia unor pete si asta pentru ca multe femei nu-si ingrijesc mainile cu atentie, nestiind ca pielea lor imbatraneste mult mai repede decat cea a fetei, de exemplu.

Uleiul de masline, cel mai eficient

Poate cel mai recomandat produs pentru ingrijirea pielii mainilor si mentinerea tineretii ei este uleiul de masline. Inainte de a folosi uleiul de masline pentru uz extern, acesta se sterilizeaza.

Sticluta cu ulei sau borcanul, bine astupate cu un dop sau capac, se pune la fiert, la foc mic, intr-un vas cu apa. Poate fi lasata sa fiarba si cateva ore. Dupa racire, se poate adauga in uleiul astfel pregatit si o picatura de ulei sfintit, mir.

Mainile se maseaza de cateva ori pe saptamana cu uleiul de masline astfel pregatit. Este bine insa sa ungem mainile cu ulei de masline dupa fiecare spalat ori dupa ce am folosit diferite substante chimice.

Apa de tarate de grau

Apa de tarate de grau, bogata in vitamine din grupul B, minerale precum sodiu, potasiu, magneziu, calciu si aminoacizi, poate face, de asemenea, minuni pentru mainile tale.

Pregateste-ti apa de tarate acasa, in felul urmator: ca sa obtii un litru de apa de tarate, toarna un litru si jumatate de apa plata peste opt linguri de tarate si lasa vasul acoperit, peste noapte, timp de opt - zece ore. Dimineata, separa zeama de tarate, iar lichidul rezultat bea-l peste zi sau foloseste-l la spalarea mainilor. E bine ca apa de tarate sa nu se pastreze de pe o zi pe alta.

Daca pielea mainilor este prea aspra, se recomanda o baie calduta cu apa de tarate, care o inmoaie si o curata. In acelasi fel se procedeaza, la nevoie, si cu coatele.

Ca sa preintampini asprirea sau craparea pielii de pe maini, protejeaza-le impotriva interperiilor, nu iesi iarna din casa fara manusi, nu iesi cu mainile ude in frig, pe vant, nu le baga in apa prea rece sau prea calda.

Sa avem sanatate!

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#piele maini remedii, #remedii piele maini imbatranite, #remedii naturiste ingrijire maini , #pielea