Remedii pentru cele mai intalnite probleme ale pielii

Luni, 08 August 2011, ora 18:08
35629 citiri
Remedii pentru cele mai intalnite probleme ale pielii

Spre deosebire de alte organe ale corpului, pielea este expusa si poti vedea foarte usor cand se imbolnaveste sau ceva o irita. Important este sa iti dai seama ce ii face rau pentru a stii ce masuri trebuie sa iei.

Femeie fiind, cu siguranta te-ai confruntat cu urmatoarele probleme si poate nu ai stiut cum sa le repari. Astfel, Care 2 iti vine in ajutor si propune cateva solutii simple:

Pungi sub ochi si cearcane

Aceste doua probleme vin adesea mana in mana, fiind rezultatul unei proaste circulatii. "Pungile sunt niste acumulari de fluide care se strang si nu se deplaseaza prin sistemul limfatic, iar cearcanele indica in mod clar o circulatie necorespunzatoare a sangelui", spune Jennifer DiFrancesco, director de spa in California.

Mostenirea genetica are un rol foarte mare in aparitia acestor probleme, dar la fel de mult conteaza si noptile petrecute in fata computerului. Alti posibili vinovati sunt alcoolul, mancarea prea sarata si alergiile. In plus, stresul, o alimentatie saraca in elemente nutritive sau o inflamare a zonei nazale pot slabi vasele de sange.

DiFrancesco spune ca este bine sa iti oferi un masaj in jurul ochilor in fiecare seara, aplicand un gel rece in loc de crema, daca ai acumulari de lichid. Cauta ingrediente precum ceaiul verde sau vitamina K, acestea intarind vasele, in timp ce galbenelele si musetelul reduc inflamatia. Aplica gelul folosind un deget si maseaza in sensul acelor de ceasornic, dar nu presa foarte tare, pentru ca pielea din acea zona este extrem de delicata.

Prea multa forta folosita o poate deteriora in timp si intinde mai mult decat este nevoie, aparand riduri.

Pune 2 cesti de apa la fiert si adauga ceai verde, iar dupa 5 minute scoate pliculetele si lasa lichidul sa se raceasca. Cand a ajuns la temperatura camerei, toarna-l in forme de cuburi de gheata si pune-l la congelator. Stoarce excesul de apa din saculeti si tine-i pe cearcane 10 minute. In ceea ce priveste cuburile inghetate, ele vor fi bune in fiecare dimineata cand te trezesti cu fata obosita.

Puncte negre si cosuri pe barbie

Nasul, barbia si fruntea, cunoscute si sub numele de zona T, au mai multe glande ce secreta ulei decat orice alta parte a organismului. Asa ca, daca ai un ten gras, este bine sa ai grija de aceasta zona, mai ales in preajma ciclului menstrual. Din cauza ca porii de pe nas sunt de obicei mai mari decat restul, aici apar cel mai des puncte negre, din cauza acumularii de sebum, celule moarte si bacterii. Hormonii declanseaza eruptii cutanate in zona barbiei, in special cand esti insarcinata, ai un ciclu menstrual neregulat, esti la premenopauza sau iei anticonceptionale fara sa te consulti cu medicul.

"Acest lucru se intampla din cauza cresterii nivelului de estrogen", spune dr. estetician Zoe Picayo, din New York. Trebuie sa te exfoliezi in regulat, folosind produse usor abrazive, de doua sau trei ori pe saptamana. Ai grija sa nu alegi ceva prea dur si sa nu insisti prea mult cand aplici, caci nu vrei sa iti zgarii pielea.

In plus, ai grija ce obiecte intra in contact cu fata si ca ele sa fie cat mai curate. Telefonul mobil, spre exemplu, poate aduce multe bacterii in zona obrajilor.

Pune putin praf de bicarbonat de sodiu in palma, umezeste-l cu putina apa si aplica-l pe fata, masand usor. Este una dintre cele mai bune metode naturale de exfoliat.

In plus, in afara de factorii externi, eruptiile de la nivelul barbiei pot sugera si o problema a sistemului digestiv, daca iei in considerare medicina chineza. Consuma probiotice si organismul va absorbi mai bine nutrientii. Acestia se gasesc in iaurt si alte produse fermentate. Ai grija sa bei 8 pahare de apa pe zi pentru a curata celulele si a hidrata pielea.

Buze uscate

Tesutul care acopera buzele este extrem de delicat si predispus infectiilor bacteriene, vantul si frigul extragand umezeala din el, la fel ca expunerea prelungita si fara protectie la soare, apa sarata si cea tratata cu clor. Multe balsamuri de buze contin solutii din petrolatum, care par ca hidrateaza si emoliaza, dar pielea nu le poate absorbi pentru ca moleculele lor sunt prea mari, asa ca nu ajuta, de fapt, in niciun fel.

In plus, ramanand ca atare pe buze, ele creaza o bariera impermeabila, ceea ce nu este deloc un lucru favorabil. Alege ingrediente naturale, precum mierea, uleiul de migdale sau uleiul din seminte de canepa, iar daca esti predispusa ranilor la nivelul buzelor cauta un balsam cu proprietati antibacteriene, precum cel de rozmarin sau menta. Evita camforul, caci acesta usuca. Aloe vera vindeca ranile, si mentolul le face mai putin dureroase.

Amesteca niste miere cu putin zahar brun si aplica pe buze, masand inainte si inapoi cu o periuta veche de dinti. Zaharul este un abraziv natural, iar mierea contine enzime exfoliante si un antibiotic natural, care omoara bacteriile si ajuta pielea sa retina umezeala.

Piele uscata, care se descuameaza

Pielea care se descuameaza, mai ales la nivelul pometilor sau al sprancenelor, poate fi rezultatul unei dermatite sau al unei eczeme, care trebuie tratata cat mai repede. Aceasta poate fi cauzata de conditii meteo extreme, alergii la anumite tipuri de mancare sau la substante chimice, precum acelea din parfumuri, creme, detergenti de vase si rufe sau sampon. Toate acestea scurteaza viata celulelor si duc la acumulare de piele moarta, rezultand uscaciune si iritatie.

Stresul poate agrava problema, acest element trebuind tinut deoparte pe masura ce inaintezi in varsta, caci cu fiecare an ce trece, pielii ii este mai greu sa se regenereze. Celulele pielii oxideaza si nu mai au aceeasi capacitate de a retine umezeala, ceea ce cauzeaza riduri si pierderea fermitatii.

In loc sa folosesti produse chimice, mai bine iti ingrijesti pielea cu uleiuri din seminte (rodii, macese, struguri), care sunt usoare si intra repede in tesut. Cel de rodii contine acid linoleic, care regenereaza, iar macesele, caisele si morcovii sunt bogate in vitamina A si C, care intaresc si protejeaza pielea. Strugurii au resveratrol, iar semintele de canepa au acid linoleic si ingrediente antiinflamatorii cu efect calmant.

Hiperpigmentarea

Petele care apar pe ten in perioada sarcinii sau incepand cu varsta de 40 de ani reprezinta un aspect neplacut pentru toate femeile, fiind rezultatul expunerii necontrolate la soare, a schimbarilor hormonale majore si a excesului de melatonina. Vestea si mai proasta este ca, odata aparute, este foarte greu sa scapi de ele. Tratamentele traditionale cu acid glicolic si Retin-A sunt dure si nu este bine sa le folosesti prea mult, subtiind pielea si facand-o mai sensibila. Cu timpul poti capata chiar si mai multe pete decat initial.

Cel mai bine este sa iti protejezi pielea de radiatiile UV, un produs natural fiind uleiul de joojoba, cu factor de protectie de 10-15. Pentru a scapa de petele deja existente, aplica o masca de papaya o data sau de doua ori pe saptamana si cauta creme cu agenti de albire, precum extractul de lemn dulce, mandarine sau dude.

Trebuie sa dai dovada de multa rabdare, caci tratamentele de depigmentare pot dura luni intregi pana la rezultate vizibile. O masca extrem de usor de aplicat este cea din iaurt, pe care este bine s-o folosesti de minim 3 ori pe saptamana.

Vase capilare sparte

Pentru piele rosie, iritata, cu vase mici de sange sparte, de vina sunt caldura, soarele, alcoolul si mancarea prea condimentata. In acest caz, preventia este mult mai sigura decat tratamentul. Include omega-3 in alimentatie (ulei de peste, de in si de nuci), hidrateaza-te cum trebuie si foloseste creme protectoare. Alege si produse cu efect calmant, care sa contina musetel, levantica, trandafir si vitamina K.

Tine niste gel de aloe vera in frigider si pune-ti o masca din cand in cand. Nu este nevoie sa o tii pe fata mai mult de 10 minute. Dupa ce vei clati cu apa rece, vei vedea diferenta.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#piele sanatoasa trucuri, #piele sanatoasa sfaturi, #cearcane remedii, #pungi ochi remedii, #pete piele sfaturi, #buze crapate remedii, #hiperpigmentare sfaturi , #pielea
Comentarii