Sanzienele te fac mai frumoasa si aduc magie in viata ta

Vineri, 22 Iunie 2012, ora 11:55
8013 citiri
Sanzienele te fac mai frumoasa si aduc magie in viata ta

Sanzienele pot fi vazute peste tot, in toata tara, de la campie pana sus, in zona alpina. Mai sunt cunoscute si sub numele de dragaica, floarea lui Santion, inchegatoare, sanjuane si prefera locurile deschise, insorite si ceva mai uscate. Pot fi vazute prin fanete, pe coastele batute de soare si pe culmile calcaroase din intreaga tara.

Sanziana are tulpina inalta de pana la un metru, frunze inguste si ascutite, catifelate pe partea inferioara, si flori galbene, marunte, formate din patru petale, motiv pentru care se spune ca aceasta planta este binecuvantata de Dumnezeu, deoarece fiecare petala din floare poarta in ea cate un semn al Sfintei Cruci.

Mirosul florii este asemanator cu cel al mierii de albine, desi gustul este amar, ceea ce ar explica beneficiile plantei in tratarea bolilor de ficat si bila. Sanziana infloreste in preajma solstitiului de vara, ziua cea mai lunga a anului.

Florile de sanziene au, in egala masura, calitati vindecatoare, de infrumusetare si magice. Desi florile de sanziene au fost folosite ca remediu natural de sute de ani in tratamentul bolilor de ficat, a reumatismului, a bolilor tiroidiene, renale si nervoase, oamenii de stiinta n-au tratat-o, pana acum, cu atentia care poate i s-ar cuveni, de aceea in jurul acestei flori pluteste inca un oarece mister.

Te scapa de petele maronii de pe piele

Cea mai importanta actiune cosmetica a sanzienelor este cea de curatare a pielii. Se spune ca baia cu flori de sanziene infrumuseteaza si curata pielea de petele maronii si vindeca semnele ramase dupa arsuri, acnee, iritatii.

Roua de pe florile de sanziene curata ochii, indeparteaza cearcanele si ridurile si limpezeste vederea. Colectarea se face dimineata devreme, din locuri curate, nepoluate, departe de obiective industriale si neumblate de caini.

Pentru a avea eficienta dorita, sanzienele se culeg in zorii zilei de Sfantul Ioan Botezatorul. Se spune ca, daca o tanara isi pune in san sau sub perna flori de sanziene, devine mai frumoasa si mai atragatoare si isi va visa ursitul.

In alte zone, daca o fata arunca un buchet de flori de sanziene prin usa deschisa

sau prin fereastra, atunci isi va gasi ursitul in anul in curs. Alteori, buchetul se pune sub perna, deoarece exista credinta ca visele din noaptea de Sanziene se implinesc.

La sate, oamenii impletesc cununi din flori de sanziene pe care le tin la usi, ferestre, pe acoperis sau intr-un copac timp de un an, pentru sporul casei si sanatatea intregii familii.

Se mai spune ca tot in noaptea de Sanziene rasare magic floarea alba de feriga, care aduce noroc celui ce o va culege, infruntand curajos duhurile care o pazesc. Oamenii cred ca floarea de feriga alba le poate citi gandurile si le va descoperi comori de mult ascunse.

Sa avem sanatate!

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#sanziene piele, #bai flori sanziene, #sanziene folclor, #sanziene proprietati, #flori sanziene intrebuintari , #pielea